Συνεχίζουν οι κοινοτικοί

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστες, ως φαίνεται (και όπως είχαμε προβλέψει), είναι οι ελπίδες του ΝΟ Βουλιαγμένης να γίνουν δεκτές οι προσφυγές του στο ΑΣΕΑΔ κατά των ομάδων που ενέταξαν στη δύναμή τους πολίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή συνδεδεμένες με αυτήν, παρότι παρέμβαση υπέρ του ΝΟΒ έκανε ο σύνδεσμος των παικτών. Αυτό φάνηκε και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και από το ότι κάποια από τα σωματεία, κατά των οποίων είχε κατατεθεί η προσφυγή, δεν εκπροσωπήθηκαν με δικηγόρο. Δείγμα του ότι δεν ανησυχούν, μολονότι θα έπρεπε, βάσει της υπουργικής απόφασης, που καθορίζει τα των μεταγραφών στην Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ). Ο υφυπουργός Γιώργος Ορφανός ενέκρινε τον κανονισμό επισημαίνοντας, όμως, «όσον αφορά τη συμπλήρωση του άρθρου 13 Β υπενθυμίζουμε ότι ισχύει η υπουργική απόφαση 30.636/00». Αυτή η απόφαση στην παράγραφο 4 αναφέρει: «Υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα (εργαζόμενοι, φοιτητές κ.λπ.), δύνανται οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους να εγγράφονται στη δύναμη των ελληνικών αθλητικών σωματείων, που καλλιεργούν τα αθλήματα της προηγούμενης παραγράφου 3 του άρθρου αυτού και να συμμετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες και πρωταθλήματα».

Στον κανονισμό μεταγραφών της ΚΟΕ, στο επίμαχο άρθρο 13 Β, αναφέρεται το εξής: «Υδατοσφαιριστές υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε., εφόσον είτε οι ίδιοι ή τα μέλη των οικογενειών τους διαμένουν στην Ελλάδα, έχουν το δικαίωμα να εγγράφονται στη δύναμη των ημεδαπών αθλητικών σωματείων και να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών. Από την κατηγορία αυτή, κάθε σωματείο μπορεί να εγγράψει στη δύναμή του μέχρι δύο αθλητές».

Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι οι κοινοτικοί παίκτες, τους οποίους απέκτησαν εφέτος οι ελληνικές ομάδες, δεν παίζουν νομίμως. Και τούτο, διότι ΔΕΝ ήταν κάτοικοι Ελλάδος εκ των προτέρων. Εγιναν ΜΕΤΑ την εγγραφή τους. Ούτε ως εργαζόμενοι μπορούν να θεωρούνται, διότι η υδατοσφαίριση δεν είναι επαγγελματικό άθλημα στην Ελλάδα. Βέβαια, τα σωματεία υπέβαλαν διάφορες απίστευτες βεβαιώσεις, για να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν τους παίκτες. Πολλά από αυτά κατέθεσαν βεβαίωση ότι οι πολίστες εργάζονταν πριν στην Ελλάδα και εξακολουθούν να εργάζονται και, με την ευκαιρία, παίζουν και πόλο… Οποιος είναι αφελής ή βλάκας ή θέλει να το πιστέψει αυτό, το πιστεύει.

Αλλος σύλλογος, πιο ευθύς, δήλωσε ότι ο παίκτης ήλθε για να εργασθεί σε αυτόν ως πολίστας. Μάλιστα, τον έβαλε στο ΙΚΑ. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι το πόλο στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι επαγγελματικό άθλημα.

Τέλος πάντως, από τη διαδικασία φάνηκε ότι θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη που κάναμε στο φύλλο μας στις 6 Δεκεμβρίου: Θα βρεθεί κάποιος τυπικός λόγος και θ’ απορριφθούν οι προσφυγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή