ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Σύγκρουση για την κατηγορία

Ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών ολοκληρώνεται απόψε, με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, και το μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στη Γλυφάδα. Εκεί θα συγκρουστούν δύο ομάδες των νοτίων προαστίων, ο ΑΝΟ Γλυφάδας και ο ΑΟ Π. Φαλήρου. Και οι δύο έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία και κάθε βαθμός τους είναι χρήσιμος. Η ισοπαλία ικανοποιεί και τις δύο, αφού λογικά ο Ηρακλής και ο Νηρέας Χαλανδρίου που ακολουθούν, σήμερα θα ηττηθούν από σαφώς ανώτερους αντιπάλους. Το πλήρες πρόγραμμα είναι: 17.00: Ολυμπιακός – Χανιά, ΠΑΟΚ – Εθνικός, 17.45: Χίος – Ηρακλής, 18.00: Γλυφάδα – ΑΟ Π. Φαλήρου, Πανιώνιος – Νηρέας. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 20, Εθνικός 17, Πανιώνιος 16, Χανιά 14, Χίος 12, Βουλιαγμένη 10, ΠΑΟΚ 10, Παναθηναϊκός 8, Γλυφάδα 5, ΑΟΠΦ 4, Ηρακλής 2, Νηρέας 2.

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πλεονέκτημα στα φαβορί

Με νίκες αναμένεται να συνεχίσουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών οι τρεις ισχυρές ομάδες, αφού στην 6η αγωνιστική αντιμετωπίζουν υποδεέστερους αντιπάλους. Η Βουλιαγμένη, στην έδρα της θα παίξει (17.30) με τον Εθνικό. Νωρίτερα (16.00), στον Αγιο Κοσμά το Ρέθυμνο που χρησιμοποιεί ως έδρα αυτό το κολυμβητήριο, θα υποδεχθεί τη δεύτερη της βαθμολογίας, Γλυφάδα. Ο Ολυμπιακός στις 18.30 στον Πειραιά θα παίξει με τον ΠΑΟΚ. Φαβορί για τη νίκη είναι και η ΝΕ Πατρών, που στην έδρα της, στις 14.30, θ’ αναμετρηθεί με τα Χανιά. Η βαθμολογία: Βουλιαγμένη 10, Γλυφάδα 8, Ολυμπιακός 6, ΝΕ Πατρών 6, Εθνικός 6, Χανιά 4, ΠΑΟΚ 0, Ρέθυμνο 0.

«ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ» ΚΑΙ Η ΓΛΥΦΑΔΑ

Ερχεται ξένος πολίστας

Η Γλυφάδα η οποία είναι μία από τις δύο ομάδες της Α1 του πόλο που δεν διαθέτουν ξένο ή κοινοτικό παίκτη, συντόμως (δηλαδή από την έναρξη του Β΄ γύρου του πρωταθλήματος) θα ενισχυθεί με ξένο. Θα πάρει τον κουβανικής καταγωγής «ισπανοποιημένο» φουνταριστό της ισπανικής Μπαρθελονέτα, Κρους.

ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκή στόχευση

Υψηλές βλέψεις έχει η ομάδα στίβου του Ολυμπιακού, εν όψει της πρώτης της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάιο. Ο σύλλογος επιθυμεί η ομάδα του να γίνει η πρώτη ελληνική που θα φέρει στην Ελλάδα το κύπελλο της Ευρώπης. Για να πετύχει τον στόχο της, η διοίκηση συζητάει με δύο σπουδαίους αθλητές από την Κένυα: Τον Μπρίμιν Κιπρούτο και τον Γουίλιαμ Τσιρτσίρ. Ο Κιπρούτο ειδικεύεται στα 3.000 μ. στιπλ, αλλά είναι πολύ καλός και στα 5.000 μ. Το 2006 έτρεξε τα 3.000 μ. στιπλ σε 8.04.22, σημειώνοντας την 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο και την 14η όλων των εποχών. Ο Γουίλιαμ Τσιρτσίρ είναι εξαιρετικός δρομέας των 800μ. και των 1.500μ.. Ο Ολυμπιακός στράφηκε στην αγορά της Κένυας, η οποία είναι καλή και φθηνή.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΡΑΠΤΗ

Ολοκληρώνεται σήμερα

Στον Μίλωνα ολοκληρώνεται σήμερα το τουρνουά βόλεϊ στη μνήμη του Ηλία Ράπτη. Στον αγώνα παίρνουν μέρος τέσσερις σύλλογοι. Το πρόγραμμα: 15.00: Φοίνικας Σύρου – Καλαμάτα 80, 16.30: ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» – Αθλεση Ηρακλείου. Το βιβλίο «Αθλητικά εγκλήματα» του ειδικού γραμματέα της Ε. Ο. ΠΕ., Αχιλλέα Μαυρομάτη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ. Βασικά θέματα του βιβλίου είναι το αθλητικό ποινικό δίκαιο, η βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ, η δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, αλλά και πολλά άλλα.

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΟΕ

Ξαναλάμπει η γιορτή

Μόλις εννέα μήνες ζωής έχει ο ΝΟΑ Θεσσαλονίκης και, όμως, κατάφερε να επαναφέρει τη γιορτή των ιστιοπλόων ανοιχτής θάλασσας της Β. Ελλάδος, που είχε χάσει τη λάμψη της. Σκάφος της χρονιάς αναδείχθηκε το «Ellinix X» του Βασίλη Χατζησταματίου, ενώ ιστιοπλόος της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Νότης Μπατσής «De mar a mar».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή