Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια βλάπτουν…

Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια βλάπτουν…

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αφήστε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και συγκεντρωθείτε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας» είπε στους παίκτες του ο προπονητής της Ρέντινγκ, Στιβ Κόπελ, ενόψει των πολλαπλών υποχρεώσεων που έχουν όλες οι βρετανικές ομάδες και αυτές τις γιορτές. Ο κ. Κόπελ θεωρεί ότι είναι καλύτερο για τους παίκτες του να ξεκουράζονται ανάμεσα στα τέσσερα παιχνίδια που θα δώσουν εντός εννέα ημερών παρά να τρέχουν από μαγαζί σε μαγαζί.

«Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ιδιαίτερα γεμάτη περίοδος για τους ποδοσφαιριστές. Το τελευταίο πράγμα που τους χρειάζεται είναι να κινούνται βιαστικά στα πεζοδρόμια εμπορικών οδών ανοίγοντας δρόμο μεταξύ άλλων που πάνε για ψώνια, μόνο και μόνο για να αγοράσουν κι αυτοί δώρα» δήλωσε ο τεχνικός της Ρέντινγκ.

«Δεν πρόκειται τελικά για καμιά τρομερή θυσία για τους ποδοσφαιριστές· άλλωστε, πέρυσι που εφαρμόσαμε το ίδιο όταν παίζαμε στην Τσάμπιονσιπ (την επόμενη κατηγορία), άξιζε τον κόπο. Μπορούν να κάνουν όσα ψώνια θέλουν το καλοκαίρι» συμπλήρωσε.

Ευκαιρία ζητούσε φαίνεται και ο ιδιόρρυθμος Αμερικανός τερματοφύλακας της ομάδας, Μάρκους Χάνεμαν: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την απαγόρευση αυτή. Μισώ τα χριστουγεννιάτικα ψώνια» είπε, προσθέτοντας ότι «τώρα μπορώ να αφήσω τη γυναίκα μου, την Αμάντα, να τα κάνει όλα, και να έχω κι ήσυχη τη συνείδησή μου»!

Οπως κάθε χρόνο, Αγγλοι και Σκωτσέζοι, αλλά και οι Ολλανδοί πλέον, περνούν τις γιορτές στα γήπεδα, υπογραμμίζοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και γιορτή και όχι δουλειά. Το ίδιο και στο ΝΒΑ. Στην Πρέμιερσιπ, μάλιστα, η εορταστική περίοδος συχνά ξεκαθαρίζει την εικόνα στην κορυφή, δείχνοντας ποια ομάδα διαθέτει τα αποθέματα δυνάμεων και τη διάρκεια απόδοσης που θα της εξασφαλίσουν τον Μάιο τον τίτλο. Αυτό απέδειξε πέρυσι και πρόπερσι η Τσέλσι, που προηγείτο μετά τις γιορτές, κερδίζοντας τελικά το στέμμα με 9 και 12 βαθμούς διαφορά αντίστοιχα.

Ο μαραθώνιος αγώνων αρχίζει σήμερα στην Αγγλία με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δοκιμάζεται στο Μπέρμιγχαμ κόντρα στην Αστον Βίλα, ενώ η Τσέλσι πρέπει να περάσει από την έδρα της Γουίγκαν. Εντός έδρας παίζουν οι άλλοι μνηστήρες, Λίβερπουλ και Αρσεναλ, με τις Γουότφορντ και Μπλάκμπερν αντίστοιχα, σε παιχνίδια που κάθε άλλο παρά εύκολα μπορεί να αποδειχθούν. Ακολούθως την Τρίτη η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Γουίγκαν, ενώ οι Λίβερπουλ και Αρσεναλ θα… αλλάξουν παρτενέρ, με τη Λίβερπουλ να ταξιδεύει στο κοντινό Μπλάκμπερν και την Αρσεναλ να επισκέπτεται τη Γουότφορντ.

Οσο για τους παίκτες της Ρέντινγκ, θα έχουν στα πόδια τους όλα τα καλά μαγαζιά τη μέρα που αρχίζουν οι εκπτώσεις, αφού θα παίξουν στο Λονδίνο με την Τσέλσι!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή