«Τρέξιμο» για Γλυφάδα και ΑΟΠΦ

«Τρέξιμο» για Γλυφάδα και ΑΟΠΦ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αθλητικό 2006 έφυγε και για τους Ελληνες πολίστες, με τους παίκτες του ΑΝΟ Γλυφάδας και του Παναθηναϊκού να κάνουν χαρούμενες γιορτές μετά τις νίκες επί του ΑΟ Π. Φαλήρου και της Βουλιαγμένης, αντιστοίχως, και τους ανθρώπους του ΑΟΠΦ να προβληματίζονται για το μέλλον της ομάδας, η οποία κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον α΄ γύρο του πρωταθλήματος χωρίς απώλεια και, ουσιαστικά, έχει «καπαρώσει» την πρώτη θέση για την κανονική περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει πλεονέκτημα έδρας σε όλα τα πλέι οφ.

Στον ΑΟΠΦ, έστω και στην τελευταία στιγμή, αποφάσισαν να πάρουν ξένο παίκτη. Μάλιστα, συμφώνησαν με καλό πολίστα, τ’ όνομα του οποίου γνωρίζουμε, αλλά δεσμευτήκαμε να μην το δημοσιεύσουμε πριν να κλείσει επισήμως η υπόθεση.

Εμπλοκή σημειώθηκε στην ένταξη στη Γλυφάδα του Κουβανού με ισπανικό διαβατήριο φουνταριστού της Μπαρθελονέτα Κρους. Και τούτο, διότι ο παίκτης έχει παίξει με την ισπανική ομάδα στην Ευρωλίγκα και, βάσει κανονισμού της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, για ν’ αγωνισθεί σε άλλη ομάδα πρέπει να περάσουν τρεις μήνες από τον τελευταίο αγώνα, στον οποίο πήρε μέρος σε κύπελλο Ευρώπης. Ο Κρους αγωνίσθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, άρα με τη Γλυφάδα θα μπορεί να παίξει από τις 17 Μαρτίου. Ως τότε, όμως, θα έχουν διεξαχθεί οι πέντε από τους έξι αγώνες του β΄ γύρου. Μια ελπίδα υπάρχει για τη Γλυφάδα. Να έχει δηλωθεί από την Μπαρθελονέτα ο Κρους για δύο μήνες και μετά να είναι ελεύθερος.

Το πρωτάθλημα

Η Γλυφάδα κατά την τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου νίκησε τον ΑΟΠΦ με 10-7, έφτασε τους 7 βαθμούς και, κατά την άποψή μας, ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Πιστεύουμε ότι, αν πάρει άλλους δύο, δεν θα κινδυνεύει. Αντίθετα, ο ΑΟΠΦ παρέμεινε μόνο δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού κι έχει δύσκολο πρόγραμμα στον β΄ γύρο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στη Βουλιαγμένη τον ΝΟΒ με 8-5. Τ’ άλλα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Χανιά 23-11, ΠΑΟΚ – Εθνικός 5-11, Χίος – Ηρακλής 12-8, Πανιώνιος – Νηρέας 14-5.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 22, Εθνικός 19, Πανιώνιος 18, Χίος 14, Χανιά 14, Βουλιαγμένη 10, ΠΑΟΚ 10, ΠΑΟ 10, Γλυφάδα 7, ΑΟΠΦ 4, Ηρακλής 2, Νηρέας 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή