Πισω απο τις Καμερες

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμπανάκι» για τον Νίλσον

Ψύλλοι στ’ αυτιά του μπήκανε, αλλά δεν φαίνεται να πιστεύει ο Μίκαελ Νίλσον ότι έφτασε η ώρα του να φύγει από τον Παναθηναϊκό. «Εχω διαβάσει πως ο σύλλογός μου θέλει να λύσει τη συνεργασία του με κάποιους ποδοσφαιριστές, όμως εμένα δεν με έχει ειδοποιήσει κανείς και υποθέτω πως δεν είμαι ανάμεσα σε εκείνους που θα φύγουν. Παίζω στην Ευρώπη μόνο δύο χρόνια και θέλω να συνεχίσω να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο όσο περισσότερο μπορώ. Γνωρίζω πως έχω ακόμα πολλά να δώσω στον Παναθηναϊκό. Θα επιστρέψω στη Σουηδία μόνο σε περίπτωση που δεν έχω άλλες επιλογές ή όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου», δήλωσε ο Νίλσον, με την περίπτωση του οποίου πολλοί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Αν και βασικός στην εθνική Σουηδίας, σε μια πολύ σοβαρή και σταθερά καλή ομάδα δηλαδή, στον Παναθηναϊκό δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό και όποτε παίζει κάνει τον Μουνιόθ να τραβάει τα μαλλιά του!

Ιδέες στον Μουνιόθ

Ο Μουνιόθ τον ξέρει καλά τον Σάλβα και τον θέλει στον Παναθηναϊκό, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση, «γεμίζοντας» την αντίπαλη περιοχή. Αυτός που τον ξέρει ακόμα καλύτερα και πετάει τη σκούφια του για να τον έχει συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό είναι ο Βίκτορ. Επαιξαν μαζί στη Σαντατέρ, τη χρονιά που ο Βίκτορ σημείωσε 12 γκολ και πήρε μεταγραφή στη Λα Κορούνια, με τον Σάλβα να ξεπετάγεται αμέσως μετά, όταν πήρε θέση βασικού και πέτυχε 25 γκολ στο πρωτάθλημα. Από τότε έχουν διατηρήσει πολύ στενές φιλικές σχέσεις και αρκετές φορές περνούν μαζί τις διακοπές τους τα καλοκαίρια. Οπως είναι λογικό, τον Βίκτορ ρώτησε ο Σάλβα για να μάθει κάτι παραπάνω για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν είναι διόλου απίθανο αυτός να έβαλε την ιδέα στον Μουνιόθ.

Κάποιον «ξέχασαν»

«Ανοιξε» διάλογος μεταξύ αρθρογράφων αθλητικών εφημερίδων για το εάν η ανάδειξη, από τους αθλητικούς δημοσιογράφους, του Περικλή Ιακωβάκη ως κορυφαίου αθλητή του 2006 ήταν σωστή. Ο ένας (μπασκετικός συντάκτης) θεωρούσε ότι κορυφαίος αθλητής ήταν ο μπασκετμπολίστας Θοδωρής Παπαλουκάς, που αναδείχθηκε 3ος. Ο άλλος (επίσης ακραιφνώς μπασκετικός) απάντησε περίπου ότι δικαίως ο Ιακωβάκης ψηφίσθηκε ως καλύτερος. Η απορία μας: γιατί ουδείς ασχολείται με τον Αιμίλιο Παπαθανασίου, που για δεύτερη συνεχή χρονιά σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία για Ελληνα, αφού κατέκτησε ξανά το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κλάσης, Φινν; Ο Παπαθανασίου κατετάγη… 7ος, κάτι που αποδεικνύει ότι οι αθλητικοί συντάκτες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στ’ αθλητικά δρώμενα. Μήπως τους επηρέασε το γεγονός πως είναι ιστιοπλόος ή τους ενοχλεί το ότι είναι Ολυμπιακός; Είναι βέβαιο ότι και τα δύο έπαιξαν ρόλο. Κακώς για το πρώτο, απαράδεκτος λόγος είναι το δεύτερο…

Κάνουν κι άλλοι λάθη

Δεν κάνουν μόνο λάθη τα μέλη των γραμματειών στο πόλο. Ούτε λάθη κάνουν μόνο τα μέλη των γραμματειών στο πόλο. Ο διαιτητής Σπύρος Νάκος υπέδειξε στη γραμματεία ότι ένα από τα γκολ του ΑΟ Π. Φαλήρου στον αγώνα με τη Γλυφάδα το σημείωσε ο Μπαχάς, ενώ το είχε πετύχει ο Δικαίος. Η σημειώτρια, όμως, είχε δει καλά και σημείωσε σωστά.

Κακός σύμβουλος

Αυτή η ιστορία με τον Σαλπιγγίδη και το επεισόδιο που είχε με θερμόαιμους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Μέρες γιορτής είναι και ο καθένας έχει το δικαίωμα πάει κοντά στους δικούς του και να ζήσει προσωπικές στιγμές. Και τι πάει να πει, αλήθεια, ότι έφυγε από τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό; Ποιος δεν ξέρει ότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και ο καθένας αναζητεί μια καλύτερη πρόταση; Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο Σαλπιγγίδης να πει όχι; Ψυχραιμία παιδιά. Ο φανατισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Αποχαιρετισμός

Απ’ όλα είχε το «Ολ Σταρ Γκέιμ» των φιλέ. Αγωνιστικό θέαμα, αστεία αλλά και στιγμές συγκίνησης. Ηταν το τελευταίο παιχνίδι που διηύθυνε ο Σάββας Ιορδανίδης. Υστερα από μια πολυετή καριέρα στο βόλεϊ, αποφάσισε να μην ανεβεί ξανά στη σκάλα του διαιτητή. Οταν κατέβηκε από αυτή, τα μάτια του ήταν γεμάτα δάκρυα. «Μια ζωή» γεμάτη βόλεϊ ήταν αυτή.

Ειρωνεία στον Ζιντάν

Με τον τίτλο «Xqua», που διαβάζεται «περκουά» (το Χ είναι το σύμβολο του πολλαπλασιασμού, που λέγεται περ), ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Αλεσάντρο Φεράρι δημιούργησε νέα σειρά σπορ ρούχων με λογότυπο έναν άντρα να ρίχνει κεφαλιά στο στήθος άλλου, ενώ οι δύο έχουν τα χρώματα της Γαλλίας και της Ιταλίας. Η νέα αυτή ειρωνεία στη διαβόητη κεφαλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου αναφέρεται στην κραυγή απόγνωσης Γάλλου τηλεσχολιαστή «Πουρκουά (γιατί) Ζιντάν;» την ώρα της αποβολής του «Ζιζού» στον τελικό του Βερολίνου.

Εμπειρία και… πονηριά πρόσφεραν ένα γκολ

Στον αγώνα πόλο Γλυφάδα – ΑΟ Π. Φαλήρου, ο προπονητής της πρώτης, Τεό Λοράντος, κατόρθωσε να τους μπερδέψει όλους και να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει ένα γκολ σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Η Γλυφάδα κέρδισε αποβολή, ο Λοράντος ζήτησε τάιμ άουτ, η γραμματεία δεν το άκουσε, ένας παίκτης της Γλυφάδας ξεμαρκαρίστηκε και βρέθηκε μόνος προ του τέρματος του ΑΟΠΦ, οπότε ο προπονητής σταμάτησε να φωνάζει για το τάιμ άουτ. Ο παίκτης του, όμως, δεν νίκησε τον τερματοφύλακα του ΑΟΠΦ κι έτσι και ο Λοράντος και ο έφορος του ΑΝΟΓ, σ’ έξαλλη κατάσταση, άρχισαν να διαμαρτύρονται γιατί η γραμματεία δεν τους έδωσε το τάιμ άουτ και τους… αδίκησε. Οι διαμαρτυρίες τους έπιασαν τόπο και πήραν το τάιμ άουτ, με αποτέλεσμα η Γλυφάδα να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω και να ξεφύγει με διαφορά δύο γκολ. «Μίλησαν» η εμπειρία και η πονηριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή