Πισω απο τις Καμερες

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μιλήσουν αυτή τη φορά;

Ραντεβού με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ζητούν οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού κι αυτός αρνείται πεισματικά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωσή τους. Ραντεβού για να του πούνε τι; Οσα δεν «πρόλαβαν» να του πουν πέρυσι και πρόπερσι, στις ουκ ολίγες συναντήσεις που είχε κατ’ ιδίαν με τους εκπροσώπους τους; Διότι, όταν έγινε η περυσινή συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ και ο Τζίγκερ τούς ερώτησε ευθέως αν έχει κανείς πρόβλημα μαζί του, μόνο ο εκπρόσωπος του συνδέσμου της Ρόδου του απάντησε στα ίσα ότι πιστεύει πως δεν διοικεί καλά τον Παναθηναϊκό. Ολοι οι άλλοι δεν είχαν προφανώς κάτι να πουν, γι’ αυτό και δεν μίλησαν…

Προτάσεις δεν είδαμε

Σε πολλά σημεία η ανακοίνωση των οργανωμένων απεικονίζει όντως τα συναισθήματα που διακατέχουν την πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους να ταλαιπωρείται και να τους ταλαιπωρεί συνήθως τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τους αφορισμούς, όμως, σε μια ανακοίνωση σχεδόν χιλίων λέξεων, δεν περίσσεψαν 2-3 γραμμές για να πουν τη γνώμη τους οι οργανωμένοι για το τι πρέπει να γίνει ώστε να βρει η ομάδα τον δρόμο της. Να πουλήσει την ΠΑΕ ο Βαρδινογιάννης, να ασχοληθεί κάποιος άλλος από την οικογένεια με την ομάδα, να πέσουν περισσότερα χρήματα, να γίνει τι, πέρα απ’ αυτά τα γενικά και αόριστα που βγαίνουν μέσα από την ανακοίνωση; Δεν λένε, εκτός κι αν όλο το ζουμί είναι η φράση «το θέμα είναι όμως ότι δεν έχουμε εμείς τις τύχες της ομάδας στα χέρια μας». Αν τις είχαν, προφανώς θα ήξεραν τι να κάνουν, αυτό μάλλον εννοούν.

Χάνουν το δίκιο τους

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα, είναι σαφές αυτό. Εχουν γίνει πολλά ποδοσφαιρικά λάθη τα τελευταία χρόνια, για τα περισσότερα από τα οποία την ευθύνη (την αντικειμενική και όχι μόνο) την έχει η διοίκηση. Από εκεί και πέρα όμως, η λύση δεν έρχεται ούτε με κραυγές και αναθέματα, ούτε με απειλές και προπηλακισμούς, ούτε με λαϊκά δικαστήρια και «υποδοχές» στα αεροδρόμια. Οσο δίκιο και να έχουν κάποιοι, το χάνουν όταν αντιδρούν μ’ αυτόν τον τρόπο και σίγουρα διογκώνουν το όποιο πρόβλημα, αντί να το επιλύουν.

Λαμπερά παραδείγματα

Το παράδειγμα της ομάδας μπάσκετ, όπως το επικαλούνται, δείχνει τον δρόμο, με άλλη ρότα όμως σε σχέση μ’ αυτή που αναφέρουν. Ο Παναθηναϊκός, παντοκράτορας παλιά και τώρα στο άθλημα, έκανε 14 ολόκληρα χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και μάλιστα, για πέντε χρόνια, εντός και εκτός Ελλάδας, ήταν στη σκιά του Ολυμπιακού. Ακόμα και τη χρονιά που πήρε το Ευρωπαϊκό, έχασε με 35 πόντους στο ΣΕΦ και στην επόμενη περίοδο, είδε τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν τρεμπλ. Αν μετά όλα αυτά είχαν αντιδράσει οι οργανωμένοι οπαδοί (και όχι μόνο) όπως αντιδρούν στο ποδόσφαιρο, καμία αυτοκρατορία δεν θα μπορούσαν να κτίσουν οι Γιαννακόπουλοι. Το πιθανότερο είναι ότι τα 14 άτιτλα χρόνια θα είχαν γίνει 24, αν βέβαια είχαν το κουράγιο οι ιδιοκτήτες της ομάδας να επιμείνουν και όχι να τα παρατήσουν.

Τα «μαγικά» χαρτάκια

Πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών του Παναθηναϊκού (στο μπάσκετ, φυσικά) έχουν οι φίλαθλοι της ομάδας. Μόλις ανακοινώθηκε ότι βγήκε στην αγορά το πρώτο πακέτο εισιτηρίων για το φάιναλ φορ, το τηλεφωνικό κέντρο της ΚΑΕ μπλόκαρε από τ’ αναρίθμητα τηλεφωνήματα. Οι ομάδες προμηθεύονται τα «μαγικά» χαρτάκια αφού εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι φίλοι των «πρασίνων» θεωρούν βέβαιη την πρόκριση της ομάδας τους σε αυτή και απλά… παρέκαμψαν τη διαδικασία.

Εκκολαπτόμενοι αστέρες

Με όνειρο να φορέσουν στο στήθος το εθνόσημο και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις αμμουδιές όλου του κόσμου, δεκάδες αγόρια και κορίτσια παίρνουν μέρος στο καμπ προεθνικών ομάδων μπιτς βόλεϊ, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 30 του μηνός στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Από αυτές τις διοργανώσεις θα αναδειχθούν τ’ «αστέρια» του μέλλοντος. Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του χώρου, η Βίκυ Αρβανίτη, έχει αναδειχθεί από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και έχει προπονηθεί στους ίδιους χώρους όπου σήμερα γυμνάζονται οι εκκολαπτόμενοι αστέρες. Αρα, μπορούμε να ελπίζουμε για συνέχεια στις επιτυχίες του αθλήματος.

Οι αφανείς εργάτες

Πίσω από τα «φώτα της ράμπας» κινούνται «ένα σωρό» άνθρωποι, από την ευσυνείδητη εργασία και τις ικανότητες των οποίων εξαρτάται η επιτυχία της θεατρικής παραγωγής. Οσο καλούς ηθοποιούς κι αν έχει ένας θίασος, όσο εμπνευσμένο σκηνοθέτη κι αν διαθέτει, η παράσταση δεν θα επιτύχει χωρίς αυτούς που κινούνται πίσω από τους προβολείς. Ας το θυμούνται αυτό όσοι, με οιονδήποτε τρόπο, κινούνται στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Υπάρχουν εξαιρετικοί αθλητές και σε άλλα αθλήματα, πέρα από το μπάσκετ, τον στίβο και όσα αθλήματα προβάλλονται τηλεοπτικά.

Ο Πολύδωρας αναλαμβάνει δράση και στα γήπεδα

Οι τίτλοι που διάλεξε πολιτική εφημερίδα για να κάνει πρώτο θέμα της τα «έξυπνα μέτρα Πολύδωρα κατά της βίας στα γήπεδα», δίνουν την αίσθηση στους αναγνώστες της ότι «σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους χούλιγκαν της κερκίδας». Το δημοσίευμα αναφέρεται στη σύσταση του νέου θεσμού, τον «αθλητικό αστυνομικό σύνδεσμο», μεταξύ σωματείων και ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στα γραφεία για την πρόληψη της οργανωμένης βίας στους αθλητικούς χώρους. Αναρωτιόμαστε γιατί οι ανακοινώσεις έγιναν σε μια στιγμή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία ζει έντονα από την έξαρση των κλοπών στη διάρκεια των εορταστικών ημερών; Την ίδια ώρα, ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών έχει διατεθεί για τη φύλαξη πολιτικών. Μάλλον ο κ. Πολύδωρας βιάστηκε να εξαγγείλει μια ακόμα μεγάλη στόχευση. Μακάρι, πάντως, να τα καταφέρει και να αισθανθούν οι φίλαθλοι στις κερκίδες ασφαλείς από τους «αφιονισμένους» οπαδούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή