Τι γραφει ο ξενος Τυπος

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Θα χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερο τους αναπληρωματικούς της παίκτες καθώς πλησιάζει προς το τέλος της η περίοδος των γιορτών όπου οι αγγλικές ομάδες δίνουν τέσσερα παιχνίδια σε δέκα ημέρες. «Πλησιάζουμε στο σημείο της σεζόν όπου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη την ομάδα» δήλωσε ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. «Πρέπει να αποδείξω σε ορισμένους παίκτες που δεν παίζουν στην ομάδα συχνά ότι τους εμπιστεύομαι. Επίσης θέλω να παίξουν σε παιχνίδια ώστε να είναι έτοιμοι στην περίπτωση που υπάρξουν τραυματισμοί και τιμωρίες». Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε την Ουίγκαν με 3-1 την επομένη των Χριστουγέννων, ένα παιχνίδι στο οποίο οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρίο Φέρντιναντ, Λουίς Σαχά, Γκάρι Νέβιλ και Ράιαν Γκιγκς είτε δεν έπαιξαν είτε μπήκαν ως αλλαγή. Η νίκη της Γιουνάιτεντ, που οδηγήθηκε από τον Ρονάλντο που έπαιξε αλλαγή, αύξησε τη διαφορά της ομάδα από τη δεύτερη Τσέλσι στους τέσσερις βαθμούς, αφού νωρίτερα η Τσέλσι είχε έρθει ισόπαλη με τη Ρίντινγκ εντός έδρας. Η Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τη Ρίντινγκ το Σάββατο και ο Φέργκιουσον προειδοποίησε τους παίκτες του για την απειλή που αποτελεί η ομάδα του Στιβ Κόπελ. «Πρέπει να προσέχουμε τη Ρίντινγκ», είπε ο Φέργκι. «Δεν ένιωσα πραγματικά έκπληξη από τον τρόπο που έπαιξαν εναντίον της Τσέλσι, αν και ευχαριστήθηκα πολύ από το αποτέλεσμα. Απλώς ενίσχυσε το έργο μας γι’ αυτό το Σάββατο».

LΕ ΜΟΝDΕ

Ο Φερναντές προπονητής της Μπέτις

Ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Φερναντές, θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας Μπέτις της Σεβίλλης. Ο σύλλογος ανακοίνωσε επισήμως την πρόσληψή του την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου. Ο πρώην διεθνής παίκτης της Εθνικής Γαλλίας αντικατέστησε τον Χαβιέ Ιρουρέτα, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στις 21 Δεκεμβρίου. Η Μπέτις της Σεβίλλης είναι η τρίτη ομάδα της Ισπανίας που προσφεύγει στον Λουίς Φερναντές. Ο τελευταίος υπήρξε επιτυχημένος προπονητής της Αθλέτικο Μπιλμπάο από το 1996 έως το 2000, και οδήγησε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη μέση της σεζόν, το 2004 είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας της Βαρκελώνης, Εσπανιόλ, την οποία έσωσε από τον υποβιβασμό. Η επίσημη παρουσίαση του Λουίς Φερναντές στους Ισπανούς δημοσιογράφους αναμένεται να γίνει σήμερα το πρωί. Η Μπέτις της Σεβίλλης ξεκίνησε άσχημα τη φετινή σεζόν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 18η θέση, σε μια από τις θέσεις υποβιβασμού. Ωστόσο, πέρυσι είχε συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε μάλιστα κερδίσει την αγγλική Τσέλσι με 1-0.

ΜΙRRΟR

«Μας μισείτε!»

Ο Πορτογάλος αμυντικός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι, Ρικάρντο Καρβάλιο, αποκάλυψε προχθές την αυξανόμενη παράνοια που επικρατεί στα αποδυτήρια της Τσέλσι, λέγοντας: «Ολη η χώρα θέλει να κερδίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πρωτάθλημα». Ο Καρβάλιο είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες του Μουρίνιο, ιδιαίτερα ύστερα από τον τραυματισμό των Πετρ Τσεχ και Τζον Τέρι. «Πιστεύω ότι η Τσέλσι είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία. Η Μάντσεστερ είναι σταθερή, έχει εξασφαλίσει καλά αποτελέσματα, αλλά εμείς παραμένουμε η καλύτερη ομάδα. Εχουμε ήδη παίξει ενάντια στη Λίβερπουλ, τη Μάντσεστερ και την Αρσεναλ. Αν και υπήρξαν στιγμές στα παιχνίδια αυτά που δείξαμε αδυναμία, αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Η σημερινή κατάσταση μου θυμίζει τα χρόνια που πέρασα μαζί με τον Ζοζέ στην Πόρτο», είπε με πίκρα ο Καρβάλιο.

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Οι Ουίζαρντς προχωρούν

Σε μία νύχτα, κατά την οποία ο παίκτης της ομάδας μπάσκετ των Μπόμπκατς της Σάρλοτ, Τζέραλντ Ουάλας, ήταν πραγματικά ασταμάτητος και η αστοχία των Ουίζαρντς της Ουάσιγκτον απειλούσε να τους οδηγήσει σε ήττα, ήλθε η ώρα του Τζίλμπερτ Αρίνας. Το μεγάλο ταλέντο του Αρίνας και οι 39 πόντοι(!) που σκοράρισε στον αγώνα, χάρισαν τη νίκη στους Ουίζαρντς, με 114-107, στην έδρα των Σάρλοτ. Ανάλογη επίδοση είχε και ο Καρόν Μπάτλερ, με 25 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ ο γεννημένος στη Σάρλοτ Αντόν Τζέιμισον προσέθεσε τους δικούς του δεκαεπτά πόντους στην καθοριστικής σημασίας νίκη των Ουίζαρντς. Με τέτοιες επιδόσεις, η πάλαι ποτέ προβληματική ομάδα της αμερικανικής πρωτεύουσας μπορεί πια να στοχεύει ψηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή