Τα δάκρυα του Ροναλντίνιο «ποτίζουν» παιδικά όνειρα

Τα δάκρυα του Ροναλντίνιο «ποτίζουν» παιδικά όνειρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «το καλύτερο» γκολ της ζωής μου» χαρακτήρισε ο Ροναλντίνιο τη λειτουργία του ιδρύματος «Ινστιτούτο Ροναλντίνιο Γκαούτσο» για τα παιδιά στην ιδιαίτερή του πατρίδα, το Πόρτο Αλέγρε της Βραζιλίας.

Με δάκρυα στα μάτια ο άσος της Μπαρτσελόνα δήλωσε στα εγκαίνια του ιδρύματος, το οποίο θα βοηθήσει 3.500 παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, ότι «είναι μια μέρα αξέχαστη, η πιο συγκινητική της ζωής μου. Μια πανέμορφη μέρα διότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αυτό το ινστιτούτο θα δώσει ευκαιρίες στη ζωή σε πολλά παιδιά». Το ίδρυμα αυτό δεν στοχεύει στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών ή νέων Ροναλντίνιο, αλλά στο να πάρει τα άπορα παιδιά από τους δρόμους και να τους προσφέρει αθλητικές δραστηριότητες αλλά και μαθήματα πληροφορικής, θεάτρου, μουσικής και ξένων γλωσσών.

Η έδρα του ινστιτούτου δεν μπορούσε να είναι άλλη από τη γειτονιά Ιπικα, στην οποία μεγάλωσε ο Ροναλντίνιο, ενώ η πραγμάτωση του σχεδίου αποτελεί έργο ολόκληρης της οικογένειας του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, κάτι που συνετέλεσε στη συγκίνησή του. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι «με συγκινεί πολύ να βλέπω αυτό το σχέδιο να ξεπερνάει τα συνηθισμένα όρια, είναι απίστευτο. Είμαι ευγνώμων σε όλη μου την οικογένεια για την προσπάθειά της».

Ο αδελφός του Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο ντε Ασίς, γνωστός και από τη συνεργασία του με τον Αρη Θεσσαλονίκης είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος του ιδρύματος. Δήλωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους νέους να μεγαλώσουν σωστά και να μορφωθούν».

«Πρόκειται για μια ημέρα πολύ σημαντική για την οικογένεια και μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους νέους στην περιοχή. Είμαστε με όλη μας την καρδιά ευγνώμονες σε όσους δούλεψαν για αυτό το έργο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και μέσα στο 2007 θα κάνουμε πολύ μεγάλα πράγματα», πρόσθεσε ο αδελφός του Ροναλντίνιο. Η μητέρα του παίκτη, η Δόνια Μιγκελίνα, που είναι και αυτή στο ίδρυμα ως διευθύντρια, ήταν εξίσου συγκινημένη με τον διάσημο γιο της. «Θέλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες για να εντάξουμε κοινωνικά όσο γίνεται περισσότερα παιδιά», είπε. Ο Ροναλντίνιο πέτυχε επίσης να συνεργαστούν για τη δημιουργία του ιδρύματός του και οι δύο βασικοί χορηγοί του ποδοσφαιριστή, μια πολυεθνική εταιρεία αναψυκτικών και μια αθλητικών ειδών. Στα εγκαίνια του ινστιτούτου παραβρέθηκε όλη η τοπική πολιτική ηγεσία, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την προσπάθεια, αλλά και ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, που επίσης κατάγεται από το Πόρτο Αλέγρε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή