Τρίτη ευκαιρία στον Τσίγκα

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή του Θανάση Τσίγκα στον Παναθηναϊκό δίνει μία ακόμη λύση στην επίθεση, όπου θα σημειωθεί συνωστισμός μετά τη λειψανδρία των τελευταίων ημερών, όταν οι Παπαδόπουλος και Μάντζιος είχαν προβλήματα τραυματισμού και έμειναν εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες. Οταν επιστρέψουν το οπλοστάσιο θα περιλαμβάνει πέντε επιθετικούς, συμπεριλαμβανομένου και του σέντερ φορ, τον οποίο αναζητούν οι «πράσινοι» από την αγορά του εξωτερικού και τον οποίο λογικά θα κλείσουν (και ανακοινώσουν) μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Το ήθελε αυτό ο Μουνιόθ γιατί έτσι όπως έγιναν όλα ξαφνικά με την απόκτηση του Σαλπιγγίδη και τη φυγή του Γκέκα, ο Παναθηναϊκός είχε μείνει με τρεις επιθετικούς, αριθμός πολύ μικρός για μια ομάδα που παίζει ταυτόχρονα σε τρία ταμπλό και έχει το πρόγραμμά της σχεδόν δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Η ύπαρξη πλέον πέντε επιθετικών δίνει βάθος και στον πάγκο, αλλά απομένει να φανεί αν θα δώσει και πρόσθετη ποιότητα, ανάλογα με το πόσο καλός θα είναι ο νεοφερμένος ξένος σέντερ φορ και πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Ο Τσίγκας δεν είναι ο παίκτης που επιστρέφει για να κάνει τη διαφορά και θα είναι περισσότερο εναλλακτική λύση.

Τρίτη φορά

Ο 24χρονος επιθετικός θα διεκδικήσει για τρίτη φορά κάποια καλύτερη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό. Οταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι το 2004 από τον Πανηλειακό, δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα, από την οποία επέστρεψε το καλοκαίρι, χωρίς όμως να βάλει σε επίσημο παιχνίδι την πράσινη φανέλα. Λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δόθηκε ως αντάλλαγμα στον ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη, με τον οποίο έπαιξε σε εφτά παιχνίδια σημειώνοντας δύο γκολ. Το ένα ήταν στο τελευταίο παιχνίδι και χάρισε την πρόκριση στο ματς Κυπέλλου με τον Εργοτέλη. Ο Τσίγκας ίσως ευνοηθεί από τις συγκυρίες και να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Ο Παπαδόπουλος εκτιμάται ότι θα επιστρέψει μετά τις 15 Ιανουαρίου, ο Μάντζιος μπήκε χθες στο κανονικό πρόγραμμα, θα είναι έτοιμος για το ματς με το Αιγάλεω αλλά έχει μείνει πίσω, ο ξένος επιθετικός είναι στην αναμονή και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει αμέσως στην ομάδα, οπότε λογικά θα έχει κάποιες ευκαιρίες.

Εντοπίστηκε ο στόχος

Ο ξένος επιθετικός δεν πρόκειται να είναι ο Ιβάν Καβιέδες, ο μάνατζερ του οποίου με κάθε ευκαιρία προβάλλει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια είναι ότι προτάθηκε, έγιναν κάποιες τυπικές συζητήσεις με χαρακτήρα βολιδοσκόπησης αλλά ο επιθετικός από τον Ισημερινό δεν είναι ψηλά στη λίστα αξιολόγησης. Ο πρώτος στη σχετική λίστα είναι παίκτης του οποίου το όνομα δεν έχει διαρρεύσει και με τον οποίο έχουν προχωρήσει αρκετά οι συζητήσεις. Παρότι θεωρείται δύσκολη περίπτωση, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει. Αν κάπου σκαλώσει, η προσοχή θα επικεντρωθεί στον Σάλβα Μπαγιέστα, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Η περίπτωση αυτή, πάντως, έχει υποχωρήσει σημαντικά.

Β Ενα τηλεφώνημα του Σπύρου Λιβαθηνού στον μάνατζερ του Αλωνεύτη, Κώστα Μπότο, επιβεβαιώνει ότι ο Κύπριος αριστερός χαφ «ξετρέλανε» τον Μουνιόθ στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Ο Αλωνεύτης έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, δεν θέλει να το ανανεώσει και δεν αποκλείεται μεταγραφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή