ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛΙΚΑ θέλει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να αναβαθμίσει τον θεσμό του Κυπέλλου ή όχι; Διότι με τον τρόπο που διεξάγεται, αν η κλήρωση βγάλει το ντέρμπι των αιωνίων στην αρχή, τότε τελειώνει με την… πρώτη αγωνιστική. Οπως έγινε φέτος. Καλό να βλέπεις μία ομάδα της Α2 στον τελικό, όμως αυτό δεν σώζει τη διοργάνωση. Τι θα μπορέσει να κάνει το Ρέθυμνο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο; Σάκος του μποξ θα γίνει και θα επαφίεται στην όρεξη των «πρασίνων» με ποια διαφορά θα ηττηθεί.

Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ομοσπονδία του ποδοσφαίρου βρήκε τον τρόπο και οργάνωσε τον δεσμό, κατά τέτοιο τρόπο που έδωσε την ευκαιρία στον αδύναμο να αποκλείσει τον ισχυρό. Βέβαια άλλο ποδόσφαιρο κι άλλο μπάσκετ, όπου οι εκπλήξεις σπανίζουν. Ομως θα μπορούσε η ΕΟΚ να το… ψάξει λίγο περισσότερο.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του φάιναλ φορ σταμάτησε λόγω των επεισοδίων που δημιουργήθηκαν. Βλέπετε η χώρα μας έχει την αποκλειστικότητα σ’ ένα θέμα. Να επιβάλουν οι ταραξίες τις απόψεις τους στην Πολιτεία και όχι αυτή στους χούλιγκαν.

ΟΜΩΣ εκείνο το φάιναλ φορ έδινε μία εορταστική ατμόσφαιρα. Με τους φιλάθλους και την όλη προετοιμασία. Εξάλλου αν δεν ήταν κάτι το καλό, δεν θα διοργάνωνε το αντίστοιχο της Ευρωλίγκα η ULΕΒ.

Η ΕΟΚ είναι απαραίτητο να συνεργαστεί με τις ομάδες και να βρει ένα διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου στο μπάσκετ. Η επαναφορά του φάιναλ φορ είναι απαραίτητη. Ας βρουν τρόπους αυτή, η Πολιτεία και οι ομάδες να τιθασεύσουν τους οπαδούς τους.

Η ΛΥΣΗ που βρήκε ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι η εύκολη. Ομως έχει υποβαθμίσει τόσο τον θεσμό, που ουδείς ασχολείται μαζί του, εκτός από τις δύο ομάδες του τελικού, στον οποίο το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.

ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους. Ομως η κατάργηση των διοργανώσεων δεν λύνει το πρόβλημα. Αν ήταν έτσι ας έκαναν όλα τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Γι’ αυτό το φετινό Κύπελλο ας είναι το τελευταίο με αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής. Αν μπορούν να το αλλάξουν ας το κάνουν, αν όχι ας το καταργήσουν. Δε προσφέρει τίποτα, εκτός από κάποια δυνατά παιχνίδια… προπόνησης στην αρχή της περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή