Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινά εκτός ο αρχηγός

Ο Τζον Τέρι, αρχηγός της Τσέλσι και της Εθνικής Αγγλίας, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εγχείρηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τραυματισμό στην πλάτη. Ωστόσο, αξιωματούχοι της Τσέλσι δεν έχουν αποκαλύψει πόσο καιρό ο Τέρι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. «Η εγχείρηση για την αφαίρεση ενός προβληματικού σπονδύλου ήταν επιτυχημένη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου. Χωρίς τον Τέρι στα τελευταία τρία παιχνίδια, η Τσέλσι έχει δεχθεί έξι γκολ και πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Τέρι θα επιστρέψει στην ενδεκάδα εντός εβδομάδων και όχι μηνών. Τις προάλλες, ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, παραδέχθηκε ότι μετά την πώληση του Ουίλιαμ Γκαλάς και του Ρόμπερτ Χουτ, ο τραυματισμός του Τέρι άφησε την ομάδα χωρίς κεντρικούς αμυντικούς. Μέχρι σήμερα στην τρέχουσα σεζόν η Τσέλσι έχει δεχθεί 15 γκολ, μόλις επτά λιγότερα απ’ όσα δέχθηκε πέρυσι σε ολόκληρη τη χρονιά. Πάντως, η απουσία του Τέρι θα μπορούσε να αποδειχθεί πρόβλημα και για την Εθνική Αγγλίας, η οποία αντιμετωπίσει την Εθνική Ισπανίας στις 7 Φεβρουαρίου στο «Ολντ Τράφορντ».

LΕ FΙGΑRΟ

Σχεδόν άπιαστος

Με 28 επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Γάλλος οδηγός ράλι Σεμπαστιέν Λεμπ έσπασε το ρεκόρ νικών στην κατηγορία WRC. Οι επιδόσεις του Αλσατού παγκόσμιου πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων όλων των εποχών. Μόνο δύο άλλοι πιλότοι, οι Γιούχα Κάνκουνεν και Τόμι Μάκινεν, μπορούν να λένε ότι μοιράζονται τον τίτλο αυτό μαζί με τον Λεμπ. Με τέσσερις τίτλους στο ενεργητικό τους, οι δύο Φινλανδοί οδηγοί διαθέτουν ακόμη μικρή υπεροχή επί του Λεμπ, αλλά το περιθώριο κινήσεών τους έχει γίνει πια πάρα πολύ μικρό. Παρά τη φυγή πολλών σημαντικών κατασκευαστών από το πρωτάθλημα WRC, η Citroen κατάφερε να εδραιώσει τη θέση της με την Xsara, την οποία έτρεξε φέτος ιδιωτική ομάδα, ανεξάρτητη από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Ακόμη πιο εκπληκτικό, ο Λεμπ κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα παρότι βρέθηκε τραυματίας και δεν αγωνίσθηκε στα τελευταία ράλι της σεζόν.

ΜΙRRΟR.CΟ.UΚ

«Εμπρός για το Τσάμπιονς!»

Ο Σεσκ Φάμπρεγας είπε στους συμπαίκτες του της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αρσεναλ ότι πρέπει να τα δώσουν όλα για να «αγγίξουν και πάλι το μεγαλείο» μέσα στο 2007, σηκώνοντας αυτή τη φορά τη βαρύτιμη κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ισπανός παίκτης απέδειξε πρόσφατα ότι είναι πολύ ωριμότερος απ’ ό,τι θα πίστευε κανείς για τα 19 του χρόνια, καθώς ανέλαβε επιτελικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο και οδήγησε πολλές φορές τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ σε δύσκολες νίκες. Η Αρσεναλ «έφθασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό», όταν 14 λεπτά πριν από τη λήξη του τελικού της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο Παρίσι τον Μάιο, υπέκυψε στην αγωνιστική υπεροχή της Μπαρτσελόνα και του Σάμιουελ Ετο. Αν και ο Φάμπρεγας ομολογεί ότι οι πιθανότητες δεν ευνοούν την ομάδα του για μία νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε και στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο νεαρός άσος επέμεινε ότι η ομάδα είναι ικανή για μεγαλείο στα γήπεδα της Ευρώπης και ίσως ακόμη και της Αθήνας, για τον τελικό.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

«Ματιγκόλ», το νέο φαινόμενο

Η Βιγιαρεάλ απέκτησε τον Ματίας Φερνάντεζ, έναν Χιλιανό που παίζει με την μπάλα όπως ο Ροναλντίνιο και τον οποίο οι φίλαθλοι παρομοιάζουν με Μαραντόνα. Ο Φερνάντεζ είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές υποσχέσεις των τελευταίων ετών. Είναι είκοσι χρόνων, παίζει σε θέση μεσο-επιθετικού και έχει υπηκοότητα Χιλής, παρόλο που έχει γεννηθεί στο Μπουένος Αϊρες. Μέχρι πέρυσι ήταν άγνωστος όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αργεντινή. Οταν όμως οι Αργεντίνοι τον είδαν να παίζει, προσπάθησαν να τον διεκδικήσουν, συναντώντας ωστόσο αναπάντεχη αντίσταση. «Εγώ», είπε αμέσως ο Ματίας, «νιώθω Χιλιανός». Η ομάδα του ώς τώρα ήταν η ΚόλοΚόλο, που τον ανακάλυψε στα 12 χρόνια του στην επαρχία και τον ανέδειξε, πιστεύοντας σε αυτόν ακόμη και όταν, στα 17 του χρόνια, κινδύνευσε να σταματήσει λόγω προβλημάτων στη σπονδυλική στήλη. Ο νέος Ματίας έχει πολλά παρατσούκλια, μεταξύ αυτών και το βαρύ «ελ Πελούσα» που συνόδευε στην αρχή της καριέρας του τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Γι’ αυτό πριν από δυο μήνες η Βιγιαρεάλ ξόδεψε σχεδόν εννέα εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει, μετατρέποντάς τον αυτομάτως στον πιο καλοπληρωμένο Χιλιανό της ιστορίας. Αρκεί να ακούσουμε τι λέει ο τελευταίος προπονητής του, Κλαούντιο Μπόργκι, για να καταλάβουμε ότι η Ισπανία και η Ευρώπη ίσως ετοιμάζονται να ανακαλύψουν έναν νέο Ροναλντίνιο. «Αυτός δεν κάνει τίποτα άλλο από το να σκέφτεται το θεαματικό ποδόσφαιρο» είπε.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Εκπληκτική μεταστροφή

Την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους πέτυχαν προχθές το βράδυ οι Ντάλας Μάβερικς. Η μεταστροφή είναι πραγματικά εκπληκτική. Μετά το σερί των τεσσάρων ηττών οι Τεξανοί έχουν πετύχει 22 νίκες και 3 μόλις ήττες σε 25 αγώνες. Προχθές το βράδυ ήταν οι παίκτες του Μάικ ντ’ Αντόνι εκείνοι που έζησαν στον φρενήρη ρυθμό των τελευταίων πρωταθλητών της Δυτικής Περιφέρειας. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έγινε αισθητός από την πρώτη κιόλας περίοδο η οποία έληξε με προβάδισμα 10 πόντων του Ντάλας (30-20). Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τζέισον Τέρι, ο οποίος πραγματοποιεί μέτριες εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση πετυχαίνοντας 35 πόντους με 12 στα 20 σουτ. Στη δεύτερη περίοδο, οι Ντάλας διατήρησαν το προβάδισμά τους παρά την προσπάθεια των Φοίνιξ Σανς, οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε και πάλι τους Μάβερικς να προηγούνται με 52-49. Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου το Ντάλας πέτυχε ένα σερί 15-2 λίγο πριν οι δύο ομάδες επιστρέψουν στα αποδυτήρια μετά τη συμπλήρωση της τρίτης περιόδου 73-60. Πετυχαίνοντας δέκα πόντους σε μία περίοδο, ο Τέρι ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη των Μάβερικς. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Ντιρκ Νοβίνσκι, 27 πόντοι και 10 ριμπάουντ. Ωστόσο, το Ντάλας εξακολουθούσε να νιώθει την καυτή ανάσα των Σανς, οι οποίοι πάλευαν προκείμενου να επιστρέψουν στον αγώνα. Ο Στιβ Νας, ο οποίος χρίσθηκε καλύτερος αθλητής της χρονιάς στη γενέτειρά του, τον Καναδά, κράτησε για λίγο ακόμα τους Σανς στον αγώνα πετυχαίνοντας 24 πόντους και μοιράζοντας εξαιρετικές ασίστ στους συμπαίκτες του. Το Φοίνιξ πέρασε μπροστά με 78-86, αλλά λύγισε στην τελευταία αντεπίθεση των Ντάλας, οι οποίοι τελικά επιβλήθηκαν με 101-99.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή