Απογοήτευσε σε εθνικό επίπεδο το βόλεϊ

Απογοήτευσε σε εθνικό επίπεδο το βόλεϊ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιτυχίες του ελληνικού ΒΟΛΕΪ προήλθαν από ομάδες συλλόγων, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική ισχύ του αθλήματος, το οποίο, δυστυχώς, έχει κάνει άλματα προς τα πίσω. Η εθνική ομάδα ανδρών κατετάγη 17η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ των γυναικών δεν προκρίθηκε καν. Οι επιτυχίες στους εφήβους και στους παίδες αποτελούν ωραία ανάμνηση. Η παραγωγική διαδικασία πάσχει εμφανώς. Ο Ηρακλής έπαιξε (κι έχασε) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, ενώ οι άνδρες του Παναθηναϊκού κατετάγησαν 3οι στο κύπελλο «Τοπ Τιμς» (πρώην κυπελλούχων).

Είχαν διακρίσεις οι Ελληνίδες στο ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ, αλλά λιγότερες από τα προηγούμενα χρόνια. Οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη κατετάγησαν 8ες στον κόσμο, ενώ κατάκτησαν την 1η θέση σε δύο τουρνουά του πρωταθλήματος Ευρώπης.

Οι επιτυχίες της εθνικής ομάδας ΧΑΝΤΜΠΟΛ των ανδρών δεν είχαν συνέχεια το 2006 και προαναγγέλθηκαν αλλαγές. Οι γυναίκες μας υστερούν από τα υψηλά διεθνή επίπεδα. Από τους συλλόγους ξεχώρισε ο Πανελλήνιος, που μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών της περιόδου 2006-07 και μετά συνέχισε στους «16» του Κυπελλούχων.

Καλοί χιονοδρόμοι

Εξαιρετική για τα ελληνικά δεδομένα της ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ήταν η εμφάνιση του Βασίλη Δημητριάδη και του Λευτέρη Φάφαλη στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τορίνο. Η Δημητριάδης κατέλαβε την 23 θέση, στους 94, στο σλάλομ και ο Φάφαλης την 29η στους 80, στο σπριντ των δρόμων αντοχής. Κυρίως χάρη στον Καλλίνικο Κρεάνγκα (τι θα γίνει στο μέλλον χωρίς αυτόν;), αλλά και στον Παναγιώτη Γκιώνη, η εθνική ομάδα του ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ κατόρθωσε ν’ αναδειχθεί 11η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και να κρατηθεί στην κορυφαία κατηγορία του αντίστοιχου ευρωπαϊκού. Η Λένα Δανιηλίδου παραμένει η «σημαία» του ελληνικού ΤΕΝΙΣ. «Επέστρεψε» στις επιτυχίες και ανέβηκε έως την 33η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Κώστας Οικονομίδης έφτασε στην πολύ καλή 115η θέση στον κόσμο. Το ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ δεν έχει ξεφύγει από το βαλκανικό πλαίσιο.

Λίγα πράγματα στην ΞΙΦΑΣΚΙΑ, στην οποία ξεχώρισε η Ιωάννα Χρήστου (24η στο πρωτάθλημα κόσμου, 14η στο Ευρωπαϊκό). Ο Ν. Μαυρομάτης (4ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του σκιτ) σημείωσε τη σπουδαιότερη επιτυχία στη ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ. Η Ελένη Ιωάννου, το νέο ταλέντο της ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ, αναδείχθηκε 5η στο σύνθετο τόξο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων.

Η εθνική ομάδα ΣΟΦΤΜΠΟΛ γυναικών αναδείχθηκε 9η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το ΜΠΕΪΖΜΠΟΛ πλήττεται από εσωτερικές διαμάχες. Το ΧΟΚΕΪ δεν είναι διαδεδομένο και δεν μπορεί να έχει επιτυχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή