ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ελάφρυναν»… τα βαριά αθλήματα

Τα «βαριά» αθλήματα δεν έχουν πια πολύ «βάρος» για τον ελληνικό αθλητισμό. Για την ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ σημαντικό γεγονός ήταν η επανεμφάνιση των ολυμπιονικών Λ. Σαμπάνη και Β. Μήτρου, που αγωνίσθηκαν (χωρίς να διακριθούν, πάντως) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μήνυμα ότι δεν θα χαθούμε από το προσκήνιο έστειλε η εμφάνιση των 20άχρονων Ν. Κουρτίδη (7ος στο σύνολο) και Δ. Παπαγερίδη (6ος) στο παγκόσμιο ανδρών. Ο Κουρτίδης ήταν 3ος στο σύνολο στους Ευρωπαϊκούς ανδρών και 1ος στους αντίστοιχους εφηβικούς. Ο Βλ. Λαζαρίδης αναδείχθηκε 2ος στους ευρωπαϊκούς εφήβων. Από τις γυναίκες ξεχώρισαν οι Κ. Ροδίτη και Ολ. Τόκα (5ες στους Ευρωπαϊκούς γυναικών) και η Βικτ. Μαυρίδου (3η στο σύνολο στο ευρωπαϊκό κορασίδων).

Το TZOYNTO προοδεύει. Πήρε τρία μετάλλια στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα (1ος ο Τ. Ζιντιρίδης, 3οι οι Θ. Μασμανίδης -που ήταν 3ος και στην Ευρώπη- και Αλ. Γκορντέεφ), ένα χρυσό (Ηλ. Ηλιάδης του Νίκου) και ένα χάλκινο (Ρ. Ζιντιρίδης) στο ευρωπαϊκό νέων ανδρών και δύο χάλκινα στο ευρωπαϊκό παίδων (Μ. Αλεξιάδης, Δ. Μανουσαρίδης). Μετάλλια στην ΠΑΛΗ ήλθαν μόνο από πρωταθλήματα Ευρώπης, αφού στα παγκόσμια βρεθήκαμε με την πλάτη στο ταπί και με καλύτερη θέση την 7η του Εμζ. Μπετινίδη στην ελευθέρα ανδρών. Η Φ. Ψαθά αναδείχθηκε 2η στην Ευρώπη και η Αγ. Παπαβασιλείου 3η, όπως και ο Αμ. Καρντάνοφ (ελευθέρα). Καλύτερος έφηβος, ο Ι. Παπαδόπουλος (3ος στους ευρωπαϊκούς ελευθέρας).

Και το ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ έφερε μετάλλια. Παγκόσμια με τους Στ. Ροΐδη (2ος) και Ν. Αθανασοπούλου (3η) και χάλκινα ευρωπαϊκά με τις Ι. Κουτσού και Φωτ. Μπίρμπα και τον Ηλ. Μιχαηλίδη. Στους εφήβους, 3ος στον κόσμο ήταν ο Ν. Τζέλλος. Η ΠΥΓΜΑΧΙΑ επαίρεται για δύο ασημένια μετάλλια στο πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης… Δύο χάλκινα ευρωπαϊκά μετάλλια ανδρών (Σπ. Μαργαριτόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος) και ένα χρυσό, δύο ασημένια, ένα χάλκινο από τους ευρωπαϊκούς εφήβων και νέων (ανδρών – γυναικών, έφερε το ΚΑΡΑΤΕ.