Τι γραφει ο ξενος Τυπος

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE GUΑRDΙΑΝ

Αντιδράσεις αφ’ υψηλού

Η FIFA προξένησε έντονες αντιδράσεις στις χώρες των Ανδεων με την απαγόρευσή της στη διεξαγωγή διεθνών αγώνων σε υψόμετρο άνω των 2.500 μέτρων. Η διεθνής ομοσπονδία δήλωσε ότι η απόφασή της βασίζεται σε ιατρικούς λόγους, καθώς η αναπνοή γίνεται δυσκολότερη σε μεγάλο υψόμετρο και η καρδιά των αθλητών πιέζεται περισσότερο για όσους δεν έχουν συνηθίσει την αραιή ατμόσφαιρα. Ομως η Βολιβία, το Περού και ο Ισημερινός εξέφρασαν έντονα την αντίθεσή τους, θεωρώντας ότι πρόκειται για αδικία που προέρχεται από ομάδες χωρών που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής παλαιότερα, προήδρευσε μάλιστα μιας έκτακτης σύσκεψης για τον συντονισμό των αντιδράσεων. Τα ΜΜΕ της Βολιβίας έγραψαν ότι ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ ξέχασε πολύ γρήγορα τη δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στη χώρα, όταν είπε ότι δεν τον φοβίζει το υψόμετρο αφού έχει γεννηθεί σε ορεινό χωριό της Ελβετίας.

ΜΑRCΑ

Φταίνε οι σύλλογοι

Μας φαίνεται αστείο να παραπονούνται οι σύλλογοι της Πριμέρα Ντιβισιόν για τη μεγάλη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πράγματι είναι ακατανόητο και ανεξήγητο γιατί, ενώ όλα τα σημαντικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν ολοκληρωθεί, η λίγκα που θεωρείται από πολλούς η καλύτερη έχει ακόμη τρεις αγωνιστικές μπροστά της. Ομως οι σύλλογοι ήταν αυτοί που ενέκριναν το καλοκαίρι το παρόν πρόγραμμα του πρωταθλήματος. Αυτόν τον τύπο προγράμματος. Αρα γιατί διαμαρτύρονται τώρα; Για παράδειγμα, αυτοί που έχουν ξένους διεθνείς που θα παίξουν στο Κόπα Αμέρικα, δεν γνώριζαν ότι αυτό το καλοκαίρι λαμβάνει χώρα αυτή η διοργάνωση;

L’ΕQUΙΡΕ

Η μέρα του Νταβιντένκο

Οι γυναίκες έχουν την 8η Μαρτίου, και τώρα ο Νικολάι Νταβιντένκο μπορεί να αποκαλέσει την 28η Μαΐου τη δική του μέρα. Ο Ρώσος ήταν ο μόνος άνδρας τενίστας που προκρίθηκε τη Δευτέρα για τον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός, καθώς η βροχή διέκοψε τους περισσότερους αγώνες (μόνο οι 7 από τους 64 προγραμματισμένους διεξήχθησαν). Ο Νταβιντένκο κατέφθασε αργοπορημένος λόγω της κίνησης στο Παρίσι. Με ώρα έναρξης του αγώνα του στις 11.15, ο Ρώσος έφτασε στο στάδιο «εκνευρισμένος» όπως είπε στις 10.55, όμως η καθυστέρηση των προηγούμενων αγώνων λόγω βροχής του έδωσε χρόνο να χαλαρώσει και να ζεσταθεί, τόσο καλά ώστε να θριαμβεύσει 6-3, 6-1, 6-1 του Ιταλού Στέφανο Γκαλβάνι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή