Πισω απο τις Καμερες

4' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλοθι για ηρωική έξοδο

Δύσκολοι καιροί για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία μέσα στη… φτώχεια της καλείται να πληρώσει και για τα επεισόδια στους αγώνες με τον Πανελλήνιο. Εκτός, λοιπόν, από ποινή έξι αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για το παιχνίδι της 28ης Μαρτίου, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να πληρώσουν και 10.000 για τον αγώνα της 5ης Μαΐου. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που το ταμείο της ομάδας είναι κάτι παραπάνω από μείον. Πιθανόν οι απανωτές τιμωρίες μπορεί να δημιουργήσουν και ένα καλό άλλοθι για ηρωική έξοδο από το πρωτάθλημα. Δ. Λουκ.

Περιμένει το… πράσινο

Ο Σπανούλης αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, ύστερα από το μονοετές πέρασμά του από το ΝΒΑ και τους Ρόκετς, αλλά το θέμα είναι αν η ομάδα του Χιούστον δεν θέλει να τον δώσει και προσπαθήσει να τον μεταπείσει, λόγω και του νέου προπονητή της, Ερικ Εϊντελμαν. Για τους Αμερικανούς, όμως, μετράει περισσότερο η ευχαρίστηση κάθε παίκτη που αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Να μην είναι δυσαρεστημένος. Αν ο Σπανούλης τονίσει στους Ρόκετς ότι έχει «ραγίσει το γυαλί», δεν θα σταθούν εμπόδιο στην επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Θα υπάρξει, φυσικά, συνάρτηση και με το ύψος εξαγοράς του συμβολαίου που έχει με το Χιούστον, από τους πρωταθλητές Ευρώπης. Γ. Β.

Ο φίλαθλος κ. Σουφλιάς

Εισιτήριο διαρκείας στο «Μπερναμπέου» για τους αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα επιθυμεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Το ζήτησε χαριτολογώντας από τις ισπανικές κατασκευαστικές εταιρείες που μέσω της κοινοπραξίας Hellenic Autopistas ανέλαβαν χθες την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Μάλιστα, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε οπαδός της Ρεάλ και φίλος της Μπαρτσελόνα, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης χαιρέτισε τις «εισαγωγές» Ισπανών προπονητών στην Ελλάδα. Η ικανοποίηση του αιτήματος του κ. Σουφλιά, πάντως, δεν θα ήταν και ιδιαίτερα άδικη, καθώς η σύμβαση του Ε65 περιλαμβάνει ιδιαίτερα προνομιακούς για τους κατασκευαστές όρους… Γ. Λ.

Αισιοδοξούν στον Πειραιά

Την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Τουρκίας εξέφρασε ο Σανλί Τουντσάι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της UEFA: «Δεν είναι προτεραιότητά μου μια μεταγραφή τόσο σύντομα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και εν όψει ενός κρίσιμου αγώνα της εθνικής ομάδας. Μετά την αναμέτρηση απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα είμαι πιο χαλαρός και θα έχω τη δυνατότητα να πάρω την κατάλληλη απόφαση για το μέλλον μου. Πάντως, οφείλω να παραδεχτώ πως θέλω να αγωνιστώ εκτός συνόρων. Αυτό θέλω. Οταν παίζεις έξω από τη χώρα σου, μπορείς να βελτιωθείς στο παιχνίδι σου, να μάθεις μια νέα γλώσσα και να αποκτήσεις την εμπειρία μιας διαφορετικής κουλτούρας. Για την ώρα, πάντως, δεν παίζω στην Ευρώπη και θα αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις όταν τα καταφέρω, αν τα καταφέρω», ξεκαθάρισε ο Τούρκος επιθετικός, απογοητεύοντας τους ανθρώπους της Φενερμπαχτσέ. Στον Πειραιά, πάντως, χαμογέλασαν με νόημα διαβάζοντας τις δηλώσεις του Τουντάι, καθώς αισιοδοξούν ότι την επόμενη εβδομάδα θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ν. Ν. Γ.

Κοντά στα παιδιά

Δεν μπορούσαν να χαλάσουν το χατίρι των μικρών παιδιών. Ετσι, αντιπροσωπεία των διεθνών επισκέφτηκε σχολεία του Ηρακλείου και μοίρασε αυτόγραφα. Οι Φάνης Γκέκας, Γιάννης Γκούμας, Σωτήρης Κυργιάκος και Νίκος Σπυρόπουλος επισκέφθηκαν δύο δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου (τα 24ο και 31ο στη Γερωνυμάκη και τα 6ο και 44ο στον Αγιο Τίτο) όπου… έχασαν το λογαριασμό απ’ τα αυτόγραφα που μοίρασαν… Ν. Ν. Γ.

Ο ανατρεπτικός Σοφοκλής

Εξέθεσε τον προπονητή του, τον Πίνι Γκέρσον, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο χοντρός, ο απροπόνητος, ο απείθαρχος, ο προβληματικός σέντερ του Ολυμπιακού. Αγωνίσθηκε 11 λεπτά και 25 δεύτερα στον προχθεσινό αγώνα με τον Αρη και σημείωσε 15 πόντους με 6/7 σουτ, ενώ γενικά είχε πολύ καλή στατιστική. Ναι, ίσως να είναι όλα όσα προαναφέραμε. Ισως κι άλλα πολλά. Ομως, απέδειξε ότι τουλάχιστον 5-6 λεπτά μπορεί να παίζει καλά σε κάθε ημίχρονο. Και τότε ψηλοί, όπως του Αρη, δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν. Και μια απορία: Γιατί ο Γκέρσον στο β΄ μέρος τον έβγαλε έπειτα από δύο συνεχόμενα καλάθια; Τι φοβήθηκε; Μήπως τον εκθέσει περισσότερο; Ν. Α. Κων.

Ιδιόμορφο χιούμορ

Αυτό το χιούμορ του Πίνι Γκέρσον δεν θα το καταλάβουμε στην Ελλάδα, ακόμα και όταν φύγει από τον Ολυμπιακό. «Ηθελα να κάνω έκπληξη στον Σοφοκλή για τη χρησιμοποίησή του στον τέταρτο ημιτελικό με τον Αρη και το κράταγα κρυφό»! είπε ο Ισραηλινός τεχνικός, και μόνο αυτός γέλασε. Ωραίο το αστείο του και ας έκανε χιούμορ με το πιο ευαίσθητο κομμάτι της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού, τον Σχορτσιανίτη. Γιατί δεν αυτοσαρκαζόταν καλύτερα με την παραδοχή του για τη χρησιμοποίηση του «Σόφο» ύστερα από έξι αγώνες των πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, αφού ο παίκτης του «έβαλε τα γυαλιά»; Γ. Β.

Καλή χειρονομία

Ο Αστέρας Τρίπολης φαίνεται ότι έχει στόφα μεγάλης ομάδας και ας ανέβηκε μόλις τώρα στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που η διοίκηση επέλεξε να χειριστεί το τραγικό συμβάν στον Λούσιο ποταμό. Οι ιθύνοντες της ομάδας, λοιπόν, αποφάσισαν να δώσουν ένα χρηματικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα, στη μνήμη των θυμάτων. Είναι και αυτό μια παρηγοριά… Δ. Λουκ.

Νέα σελίδα στην ΕΓΟ

Μια νέα σελίδα άνοιξε χθες για την ελληνική γυμναστική. Οι αρχαιρεσίες άλλαξαν τη σύνθεση της διοίκησης και, ουσιαστικά, τελείωσε η περίοδος του Δημητρόπουλου. Οι αλλαγές ικανοποίησαν ιδιαιτέρως τους αθλητές και τους προπονητές, οι οποίοι έβλεπαν, μέρα με την ημέρα, να απομακρύνονται από τους στόχους τους. Η αισιοδοξία προκύπτει από το ότι στη διοίκηση βρίσκονται παλαιοί πρωταθλητές και προπονητές – γνώστες του χώρου. Ευχόμαστε το νέο Δ.Σ. να προσέξει το άθλημα, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρούσε χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των προπονητών, διότι υπάρχουν πολλά ταλέντα. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή