Σε άριστη κατάσταση ο Παγδατής

Σε άριστη κατάσταση ο Παγδατής

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του μονού, στο Ρολάν Γκαρός, ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας αντιμετώπισε για τη φάση των «64», τον Δανό, Κρίστιαν Πλες, τον οποίο νίκησε 7-5, 6-3, 6-4. Στον επόμενο γύρο του φημισμένου τουρνουά γκραν σλαμ ο 21χρονος θα αναμετρηθεί με τον Τσέχο, Γιαν Χάγεκ (1-6, 6-2, 7-6 τον συμπατριώτη του, Μπόχνταν Ούλιραχ).

Ο Μάρκος Παγδατής κυριάρχησε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες του παιχνιδιού έναντι του αντιπάλου του. Είχε εφτά άσους έναντι κανενός του Δανού και 29 αβίαστα λάθη έναντι 44 του Πλες. Οπως όλα δείχνουν ο Κύπριος βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση διότι στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει τον πολύ καλό Γάλλο, Σεμπαστιάν Γκροζιάν.

Το πρόβλημα στην πλάτη δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στον Λέιτον Χιούιτ. Ο Αυστραλός (14ος στην παγκόσμια κατάταξη) υπερίσχυσε του Αργεντίνου, Γκαστόν Γκαούντιο, με 4-6, 3-6, 6-2, 6-4, 6-2. Εύκολη νίκη πέτυχε ο Ισπανός, Ραφαέλ Ναδάλ (2ος στον κόσμο) επί του Ιταλού, Φλάβιο Τσιπόλα με 6-2, 6-1, 6-4. Μόνο στο δεύτερο σετ δυσκολεύτηκε ο Νόβακ Ντζόκοβιτς. Ο 6ος στον κόσμο τενίστας κέρδισε τον Γάλλο, Ρεκουντέρ με 6-3, 3-6, 6-3, 6-1. Οι γνώστες του τένις θεωρούν ότι ο Σέρβος μπορεί να μπει «σφήνα» μεταξύ των Ναδάλ και Φέντερερ. «Γνωρίζω τις προσδοκίες των ανθρώπων, αλλά προσπαθώ να μη με επηρεάζουν. Υπάρχει αρκετή πίεση», υπογράμμισε ο αθλητής. Ο Ιβάν Λιούμπισιτς (Κροατία, 7ος στην παγκόσμια κατάταξη) δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ελβετό, Βαβρίνκα αλλά τελικά νίκησε με 6-4, 6-3, 6-7, 6-3. Δύσκολα πέρασε στον επόμενο γύρο και ο Ντέβιντ Φερέρ (Ισπανία, 12ος). Κέρδισε τον Αργεντίνο, Χάρτφιλντ, με 6-4, 6-3, 7-6.

Τον τραυματισμό στον ώμο της δείχνει να έχει ξεπεράσει η Μαρία Σαράποβα. Η όμορφη Ρωσίδα (2η στον κόσμο) νίκησε την Αμερικανίδα Κράιμπας με 6-2, 6-1. Αντίθετα, η Σερίνα Γουίλιαμς (8η) ταλαιπωρήθηκε για να υπερισχύσει της Σεκέρα (Βενεζουέλα) με 6-0, 7-6. «Δεν έπαιξα το καλύτερο τένις της ζωής μου. Προσπαθούσα συνεχώς να βρω τον ρυθμό μου. Δεν έχω συνηθίσει τα χωμάτινα γήπεδα», υπογράμμισε η Αμερικανίδα, η οποία στον επόμενο γύρο θα βρει απέναντί της τη Μικαέλα Κράιτσεκ. Η τενίστρια από τη Δανία είναι η μικρή αδελφή του Ρίτσαρντ, που το 1996 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο Γουίμπλεντον. Η νεαρή Κράιτσεκ έχει ως ίνδαλμα τη Σερίνα Γουίλιαμς. «Αυτό είναι πολύ γλυκό. Κι εγώ είχα τη Μόνικα Σέλες», υπογράμμισε η Αμερικανίδα, που απ’ ό,τι φαίνεται γνωρίζει τα αισθήματα της μικρής.

– Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Κορίνθου διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο το πανελλήνιο τουρνουά αντισφαίρισης ανδρών «Open Παύλεια». Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του από 7 έως 17 Ιουνίου 2007. Θα πάρουν μέρος κορυφαίοι αθλητές της χώρας καθώς το «Open Παύλεια» είναι επίσημα αναγνωρισμένο και βαθμολογούμενο από την ΕΦΟΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή