Μέγα πάθος για Εθνική

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απ’ το Ηράκλειο περνάει ο δρόμος που οδηγεί στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, όπου του χρόνου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Η Εθνική μας ομάδα θέλει να προσθέσει στον λογαριασμό της έξι βαθμούς από τον σημερινό αγώνα με την Ουγγαρία (21.30 MEGA) και εκείνον της Τετάρτης με τη Μολδαβία, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παγκρήτιο στάδιο, ώστε να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι διεθνείς θα έχουν απόψε στο πλευρό τους περίπου 22.000 θεατές, οι οποίοι θα γεμίσουν το Παγκρήτιο. Υπόσχονται δε, να δημιουργήσουν θερμή ατμόσφαιρα ώστε να αποτελέσουν τον… δωδέκατο παίκτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η φιλοξενία που… βιώνουν οι διεθνείς απ’ την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε και εγκαταστάθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης, τους έχει… σκλαβώσει και είναι διατεθειμένοι να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους για τη νίκη, ώστε να ευχαριστήσουν τους Κρητικούς. Οι διεθνείς δεν ξεχνούν επίσης ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι στη Μεγαλόνησο στέκονται δίπλα στην Εθνική και δεν χάνουν την εμπιστοσύνη τους, παρά τη συντριβή απ’ την Τουρκία με 4-1, εκείνο το βράδυ της 24ης Μαρτίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Αλέξανδρου Τζιόλη: «Ξέρουμε ότι στον όμιλο δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Βέβαια το αποτέλεσμα του αγώνα εξαρτάται 100% από τη δική μας απόδοση. Ολοι μας έχουμε πληγωθεί αφάνταστα και όποιος νομίζει ότι υπάρχει κάποιος που έχει στενοχωρηθεί περισσότερο από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές κάνει μεγάλο λάθος. Εμείς βέβαια οφείλουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα να βάλουμε στο περιθώριο το συγκεκριμένο παιχνίδι, να το αφήσουμε δηλαδή στο παρελθόν, και να κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας την πληγωμένη υπερηφάνεια και τα λάθη που κάναμε για να μην επαναληφθούν».

Ποια θα είναι η ενδεκάδα που θα παρατάξει απόψε ο ομοσπονδιακός τεχνικός;  Μόνο οι Κυργιάκος, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης και Γκέκας θα πρέπει να αισθάνονται σιγουριά ότι θα παίξουν απ’ την αρχή. Τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας διεκδικούν οι Σπυρόπουλος και Τοροσίδης, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα υπερασπιστεί την εστία της Εθνικής: ο Νικοπολίδης ή ο Χαλκιάς, με τον δεύτερο να έχει μικρό προβάδισμα. Ενας εκ των Ανατολάκη και Καψή θα παίξει μαζί με τον Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας. Για το δεξί άκρο της άμυνας προβάδισμα έχει ο Σεϊταρίδης έναντι του Τοροσίδη. Γιαννακόπουλος Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Αμανατίδης και Χαριστέας διεκδικούν μία ακόμη θέση στην επίθεση, αν θεωρήσουμε ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα επιλέξει σύστημα 4-3-3 με τους Γκέκα και Λυμπερόπουλο να βρίσκονται στη γραμμή κρούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή