Οι Μιλανέζοι και οι Βάσκοι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τεσσερις ημέρες μετά τη στέψη της Μίλαν ως πρωταθλήτριας Ευρώπης, η ομάδα του κ. Μπερλουσκόνι έδιδε τον τελευταίο αγώνα της για το καμπιονάτο, εκτός έδρας, με την ομάδα της Ρετζίνα, η οποία μόνο με νίκη θα απέφευγε τον υποβιβασμό. Για το παιχνίδι αυτό οι μπουκμέικερς, όπου υπάρχει το παιχνίδι του Στοιχήματος, έβγαλαν απόδοση για νίκη της τοπικής ομάδας 1,30. Σε πολλές μάλιστα εταιρείες η απόδοση έπεσε και στο 1,20!

Φυσικα η εκτίμηση των ειδικών των εταιρειών Στοιχημάτων δεν ήταν αποτέλεσμα τεχνικής ανάλυσης. Διάολε, η πρωταθλήτρια Ευρώπης παίζει με τη Ρετζίνα, δεν παίζει η Μεσίνα και η Αρέτσο. Τι γνώριζαν λοιπόν οι μπουκ; Γνώριζαν ότι η Μίλαν θα κάτσει να χάσει για να σωθεί η Ρετζίνα. Ακόμα

και για τα ιταλικά δεδομένα, όπου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στήνονται οι πάντες και τα πάντα, δεν παύει το γεγονός να είναι προκλητικό. Και για να μην παρεξηγηθούμε, είναι άλλο πράγμα η μικρή ομάδα να νικήσει τη μεγάλη, γεγονός -που ειδικά στο ποδόσφαιρο- γίνεται αρκετές φορές και άλλο πράγμα να γνωρίζουν οι πάντες ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης θα κάτσουν να χάσουν.

Την ιδια ημέρα, για το πρωτάθλημα Ισπανίας, έπαιζαν μεταξύ τους δύο βασκικές ομάδες. Η αδιάφορη Οσασούνα με την Σοσιεδάδ, που με οποιοδήποτε άλλο, πλην της νίκης, αποτέλεσμα θα υποβιβάζονταν κατηγορία. Οι σκεπτόμενοι ελληνικά ή ιταλικά θεώρησαν πως η Οσασούνα θα χαρισθεί στους ομοεθνείς της. Οι μπουκ έβγαλαν φαβορί την έχουσα απόλυτη ανάγκη τη νίκη Σοσιεδάδ με απόδοση στο 1,80. Παρότι ακόμα και οι οπαδοί της ζητούσαν από τους παίκτες να μην κερδίσουν, η ομάδα της Οσασούνα έπαιξε καθαρά και νίκησε 2-0.

Να γιατι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πλέον το κορυφαίο στον κόσμο από όλες τις απόψεις. Αυτά φυσικά ισχύουν για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν και να θεωρούν πως το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός. Για τους υπόλοιπους, που το θεωρούν show business, όλα έχουν την τιμή της ατιμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή