Πισω απο τις Καμερες

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στις… ρίζες

Για όσους το έχετε ξεχάσει, ο Καστίγιο έχει… χαθεί στα βάθη του Μεξικού με την Εθνική ομάδα της χώρας. Και σήμερα, θα κάνει το ντεμπούτο του σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο το Ιράν. Πώς τα φέρνει η ζωή… Ο αγώνας θα διεξαχθεί 400 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, στο Σαν Λουίς, την περιοχή όπου γεννήθηκε ο Καστίγιο! Με το δεξί… Ν. Ν. Γ.

Τι σκέφτεται ο Γκέρσον;

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και του μπάσκετ, να δουν τι θα κάνει απόψε ο Πίνι Γκέρσον. Θα χρησιμοποιήσει στη συνάντηση με τον Αρη, στη Θεσσαλονίκη, τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ή, κατά την προσφιλή του συνήθεια, θα τον ξεχάσει στον πάγκο, όπως έχει κάνει κατά καιρούς, με άλλους; Διότι ουκ ολίγες φορές κάποιος παίκτης του έπαιζε εξαιρετικά σ’ ένα παιχνίδι και στο επόμενο «γυάλιζε τον πάγκο» ή αγωνιζόταν ελάχιστα. Και αυτό συμβαίνει συνήθως με τους Ελληνες… Ν. Α. Κων.

Κάτι γίνεται…

«Βγάζουν» μάτια οι Αμερικανοί πρωταθλητές του στίβου. Πολύ γνωστοί και λιγότερο γνωστοί. Μικροί και μεγάλοι. Σημειώνουν εκπληκτικές επιδόσεις. Και όχι μόνο για την εποχή. Σκεφθείτε τι θα κάνουν στα τέλη Αυγούστου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκτός κι αν, ώς τότε, «ξεφουσκώσουν»…

Μία η λύση

Ο διαβόητος, Βίκτορ Κόντε, ο ιδρυτής του εργαστηρίου BALCO, στο οποίο παρασκευάζονταν και απαγορευμένες ουσίες, τα είπε όλα ξεκάθαρα. Είναι εύκολο να κάνεις «θεραπεία», να κρυφτείς λίγες ημέρες, να «καθαρίσει» ο οργανισμός και να είσαι έτοιμος. Ο μόνος τρόπος -λέμε εμείς- για να καταπολεμηθεί το ντόπινγκ είναι να γίνονται σχεδόν καθημερινά έλεγχοι εκτός αγώνων και να μην έχουν δικαίωμα οι αθλητές για δύο «χαμένους» (να μη βρεθούν, δηλαδή, στον τόπο στον οποίον έχουν δηλώσει ότι προπονούνται) τέτοιους ελέγχους πριν να τιμωρηθούν. Ν. Α. Κων.

Αξέχαστες μέρες

Τυχερός μήνας ο Ιούνιος για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Ιούνιος ήταν το 2004, τότε που όλοι μείναμε με ανοιχτό το στόμα από την εκπληκτική απόδοσή της. Ημασταν, θυμάμαι, στη Χαλκιδική εκείνη την εποχή και καθόμασταν στην αυλή μαζί με Γερμανούς που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα απολαμβάνοντας από την τηλεόραση, όπως όλη η χώρα, τις τρελές επιτυχίες. Οι Γερμανοί δεν ήταν μαζί μας, αλλά όλοι το διασκεδάζαμε. Μακάρι να είναι ίδια η πορεία και τον φετινό Ιούνιο. Ν. Θ.

Εγγύηση η Γερμανία…

Ο Φάνης Γκέκας είναι πλέον η πρώτη επιλογή του Οτο Ρεχάγκελ, λόγω της ξέφρενης πορείας του στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αν ο Λαρισαίος επιθετικός είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σε άλλη χώρα, ο Γερμανός θα είχε την ίδια προτίμηση; ΠΑΠ.

Πουθενά δεν στεριώνει

Τελικά ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έχει καταντήσει γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ο Ιταλός απολύθηκε (και) από την τεχνική ηγεσία της Ουντινέζε, αφού η διοίκηση των «Φρίουλι» τον θεώρησε υπεύθυνο για τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας στο φινάλε της Serie A, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μη έξοδο στην Ευρώπη. Ετσι, λοιπόν, αποφασίστηκε να μην ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας για έναν χρόνο. Βέβαια, όπως έγραψαν τα ιταλικά ΜΜΕ ο Μαλεζάνι θα πάει πιθανότατα στον Ερυθρό Αστέρα. Ισως στο Βελιγράδι το κλίμα είναι καλύτερο και στεριώσει… Δ. Λουκ.

«Σερ» ο Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Νησί. Οπως όλοι γνωρίζουν ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα προταθεί από τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ για να πάρει το χρίσμα του ιππότη από τη βασίλισσα, λόγω της συνεισφοράς του στη διεκδίκηση και ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο. Ομως τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε μια πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία θα μπλοκαριστεί, λόγω της μετανάστευσής του στις ΗΠΑ. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία, αφού όλοι πλέον ασχολούνται αν ο Ντέιβιντ Τζόζεφ Μπέκαμ θα πρέπει εφεξής να αποκαλείται «Σερ» και η σύζυγός του Λαίδη Βικτόρια! Μεγαλεία πράματα… Δ. Λουκ.

Μετράνε κι άλλα

Ο Ζήσης προτίμησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό για τον απλούστατο λόγο, ότι στην περίπτωση της πρωταθλήτριας Ρωσίας, στον Ελληνα διεθνή παίκτη τηλεφώνησε ο ίδιος ο Ετόρε Μεσίνα και του είπε ότι τον θέλει στην ομάδα, ενώ στον Ολυμπιακό δεν γνωρίζουν ακόμα τον προπονητή της επόμενης περιόδου και οι διαπραγματεύσεις έγιναν μέσω του μάνατζερ του παίκτη. Δεν μετράνε μόνο οι οικονομικές προσφορές σε μια μεταγραφή, αλλά και οι προϋποθέσεις συνεργασίας. Γ. Β.

Προσοχή στις μεταγραφές

Ορθή κίνηση είναι στον Πανιώνιο η ανανέωση της συνεργασίας με τον Αντρέ Χάτσον που θέλει να μείνει στους «κυανέρυθρους» και πρόκειται από τους πιο αξιόπιστους Αμερικανούς που έχουν παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν ο Πανιώνιος προσέξει τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του, θα βρεθεί ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από εφέτος. Το έχουμε πει ξανά. Οραμα να υπάρχει και οι σωστές κινήσεις το υλοποιούν. Γ. Β.

Θαλασσοδαρμένοι…

Πόλη παραγωγής άξιων ιστιοπλόων είναι η Θεσσαλονίκη. Το άθλημα καλλιεργείται στους ιστιοπλοϊκούς ομίλους της περιοχής και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι Θεσσαλονικείς έχουν καλές σχέσεις με το υγρό στοιχείο. Μάλιστα, στην εθνική ομάδα των «470» (τέσσερα ζευγάρια) ένας, τουλάχιστον, από κάθε πλήρωμα έχει γεννηθεί στη «Νύφη του Βορρά». Ετσι, τα παιδιά έχουν κι άλλο έναν λόγο να περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο θ’ αρχίσει τη Δευτέρα. Σπυρ. Σπαν.

Εκπλήξεις οι «κίτρινοι»

Θετικές κινήσεις γίνονται από τη διοίκηση του Αρη για την ενίσχυση της ομάδας βόλεϊ. Οι «κίτρινοι» προσπαθούν να πάρουν στο τμήμα τον προπονητή Γιάννη Μέλκα και τον Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ενώ δεν αποκλείεται ν’ ανέβουν προς Βορρά και οι Αρμενάκης, Προύσαλης. Απ’ ό,τι φαίνεται το πρωτάθλημα της νέας περιόδου θα έχει αρκετό ενδιαφέρον… Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή