Πολλά ντέρμπι με απώλειες στους ομίλους

Πολλά ντέρμπι με απώλειες στους ομίλους

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει η σημερινή αγωνιστική των εθνικών ομάδων στην Ευρώπη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι σε Αυστρία και Ελβετία.

Ξεχωρίζουν για μια ακόμη φορά οι μάχες στον πρώτο όμιλο, με τη Φινλανδία να φιλοξενεί την ισόβαθμή της Σερβία (που θα παίξει χωρίς τον τραυματία στράικερ Νίκολα Ζίγκιτς) και το Βέλγιο να θέλει οπωσδήποτε νίκη στην έδρα του επί της Πορτογαλίας για να διατηρήσει κάποιες ελπίδες πρόκρισης. Από τους Πορτογάλους θα λείψει ο τιμωρημένος Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και ο δεύτερος όμιλος που συγκεντρώνει τρεις από τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου σύμφωνα με το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σήμερα η Ιταλία ταξιδεύει στα Νησιά Φαρόε χωρίς τους Νέστα, Τζαμπρότα, Αμπροζίνι, Τζιλαρντίνο και Τόνι και δε θέλει ούτε να σκεφτεί πιθανή απώλεια, καθώς βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Επιστρέφει πάντως στα μπλε ο Φίλιππο Ιντζάγκι.

Θαμπό… Παρίσι

Το πιο σπουδαίο ματς όμως είναι αυτό ανάμεσα στην ανανεωμένη Γαλλία και την Ουκρανία. Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων η απουσία των μεγάλων τους αστεριών, αφού οι Τιερί Ανρί και Αντρέι Σεφτσένκο θα λείψουν από τη μάχη κορυφής στο Παρίσι. Απόντες και οι Γάλλοι Σανιόλ και Βιεϊρά και οι Ουκρανοί Ρεμπρόφ και Μιλέφσκι. Σε τρεις αγώνες με την Ουκρανία οι Γάλλοι έχουν σκοράρει μόνο μια φορά.

Στον τέταρτο όμιλο η Γερμανία πάει για νέο ρεκόρ τερμάτων κόντρα στο Σαν Μαρίνο, μετά το 13-0 εκτός έδρας επί των σημερινών της φιλοξενουμένων στον πρώτο γύρο. Παράλληλα η Ουαλλία φιλοξενεί την Τσεχία, στον αγώνα που θα κλείσει την καριέρα τού Ράιαν Γκιγκς με τη φανέλα της Εθνικής του. Ο Τόμας Γκάλασεκ είναι η βασική απώλεια του Τσέχου τεχνικού, Κάρελ Μπρούκνερ.

Ο πέμπτος όμιλος

Μεγάλες μάχες αναμένονται και στον πέμπτο όμιλο, στο ταξίδι της Κροατίας στην Εσθονία, που αναζητεί διακαώς τους πρώτους της βαθμούς και στη σύγκρουση των Σκοπίων με το εντυπωσιακό Ισραήλ. Οι Ρώσοι θα περιμένουν πιθανές απώλειες των φιλοξενουμένων για να μπουν στην προνομιούχο δυάδα του ομίλου, καθώς φιλοξενούν την Ανδόρα. Η Αγγλία έχει ρεπό.

Χωρίς τους Τόρες, Ανγκούλο, Σίλβα και Ναβάρο και με πολλά νέα πρόσωπα, η Ισπανία έχει κι εκείνη επικίνδυνη έξοδο στη Βαλτική για να αντιμετωπίσει τη Λεττονία, την ώρα που Δανία και Σουηδία θα μάχονται σε ένα κλασικό σκανδιναβικό ντέρμπι στην Κοπεγχάγη. Ερώτημα παραμένει η συμμετοχή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τους Σουηδούς.

Πολύ ενδιαφέρον θα έχει και το παιχνίδι της Σλοβενίας με τη Ρουμανία στο Σέλιε, με τους Σλοβένους να καίγονται για νίκη, ενώ η Βουλγαρία με προσωρινό προπονητή τον Στάνισλαβ Στόιλοφ ταξιδεύει στη Λευκορωσία χωρίς τον Βαλέρι Μποζίνοφ της Γιουβέντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή