ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεστ το «Ακρόπολις» για τους τζουντόκα

Το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τζούντο θ’ αγωνιστεί σήμερα και αύριο στο διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις», το οποίο αρχίζει στο Μετς. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 200 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες. Από ελληνικής πλευράς θ’ αγωνιστούν 43 άνδρες και 27 γυναίκες.

«Πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία προκειμένου να δούμε πώς παλεύουν οι νέοι με τους άνδρες. Θα δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται. Από τους πρωτοκλασάτους τζουντόκα μας δεν θα παίξει μόνο ο Ταριέλ Ζιντιρίδης διότι είναι τραυματίας», μας είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στις προοπτικές τις διοργάνωσης πρόσθεσε: «Αρχικά το τουρνουά θα είναι Β΄ κατηγορίας. Του χρόνου σχεδιάζουμε να γίνει Α΄ ώστε για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ν’ αποτελέσει προολυμπιακή διοργάνωση. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό ξεκίνημα. Θα έπαιρναν μέρος 4-5 χώρες ακόμα, αλλά δημιούργησαν πρόβλημα τα προξενεία διότι δεν έδωσαν έγκαιρα βίζες».

Σε άριστη κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης: «Το «Ακρόπολις» είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξουμε την αγωνιστική ποιότητα που διαθέτουν οι Ελληνες αθλητές. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τόνισε. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις κατηγορίες: Ανδρες: 60, 66, 73, 90 κ. Γυναίκες: 48, 52, 57, 63 κ. Στις συμμετοχές, από ελληνικής πλευρά ξεχωρίζουν οι Αλ. Γκορντέεφ, Π. Μαραγκουδάκης, Γ. Ανδρεάδης (60), Ρ. Ζιντιρίδης, Λ. Αλεξανίδης, Εδ. Γκαζαρίδης (66), Αρης Κοτανίδης, Π. Ντάνκο, Β. Κβασιλάβα, Αλέξανδρος Γκορντέεφ (73), Ηλίας Ηλιάδης του Νίκου, Θ. Μασμανίδης, Μ. Ηλιάδης (90). Γυναίκες: Σ. Σαρπαντιέ, Αλ. Μαραγκού (48), Ρ. Καπετανοπούλου, Π. Δάρρα (48), Γ. Μπουνιά, Β. Σπυριδοπούλου (52), Δ. Αδρούτσου (63 κ.).