Με άριστες καιρικές συνθήκες τα «470»

Με άριστες καιρικές συνθήκες τα «470»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε στη Θεσσαλονίκη το «ανοιχτό» ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «470». Παρ’ όλο που είχαν προγραμματιστεί δύο ιστιοδρομίες, οι διοργανωτές εκμεταλλεύτηκαν τις άριστες καιρικές συνθήκες και διεξήχθησαν τρεις κούρσες. Κατά την πρώτη ημέρα ξεχώρισαν Πορτογάλοι, Αμερικανοί, Ισπανοί, Ιταλοί, Γιαπωνέζοι, Σουηδοί και Γερμανίδες. Από ελληνικής πλευράς δεύτερες θέσεις έφεραν οι Χ. Ψωμιάδης – Ανδρ. Παλέρας, Π. Καμπουρίδης – Γ. Ωρολογάς ενώ θετικές εμφανίσεις έκαναν και οι Ανδρ. Κοσματόπουλος – Ανδρ. Παπαδόπουλος. Στις γυναίκες οι Ανθή Οικονομοπούλου – Ολγα Τσιγαρίδη ήρθαν 3ες στην 1η ιστιοδρομία. Οι αθλητές έχουν χωριστεί σε ομάδες ενώ οι αγώνες γίνονται σε δύο στίβους. Προκειμένου οι διοργανωτές να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό μετά τον τερματισμό και του τελευταίου σκάφους κάθε ιστιοδρομίας δίνονταν εκ νέου εκκίνηση. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν τον καιρό ν’ αλλάζει, γεγονός που προβληματίζει τους ιστιοπλόους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Λέιζερ Στάνταρ» στο Ιερ της Γαλλίας. Στους αγώνες παίρνουν μέρος 155 σκάφη. Υστερα από δύο κούρσες, ο Β. Χειμώνας βρίσκεται στην 34η θέση, ο Α. Μανωλάκης στη 44η, ο Αντ. Μπουγιούρης στη 49η, ο Αρ. Μιχαήλ στην 62η και ο Α. Νικολαΐδης στην 101η. Στους νέους (103 σκάφη), πρώτος είναι ο Κύπριος Π. Κοντίδης, 20ός ο Μιτάκης και 62ος ο Πετεακόπουλος. Στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και έτσι δεν άρχισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Φινν». Στη διοργάνωση, από ελληνικής πλευράς, παίρνουν μέρος οι Αιμ. Παπαθανασίου, Παν Δαβουρλής, Κ. και Ε. Γναφάκης.

– Περισσότερες από 37 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Οπτιμιστ», που θα φιλοξενηθεί στον κόλπο της Βάρκιζας (10 – 18/7).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή