Πισω απο τις Καμερες

5' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργησε λίγο αλλά το κατάλαβε

Θυμήθηκε ότι είναι προπονητής και όχι θαμώνας… μεζεδοπωλείου ο Πίνι Γκέρσον. Οταν θέλει, μπορεί να δείξει τις γνώσεις του στο μπάσκετ. Αρκεί ν’ αφήσει κατά μέρος τις προκαταλήψεις του και τα «κολλήματά» του. Οταν κατάλαβε (ή τον ανάγκασαν να το «καταλάβει») ότι έχει 12 παίκτες και όχι 7-8, τότε ο Ολυμπιακός έπαιξε ένα μέρος του μπάσκετ που μπορεί.

Εκπληκτική σύμπτωση

Είναι εντυπωσιακό και σίγουρα σπάνιο. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης σε δύο συνεχόμενους αγώνες κατά του Αρη σημείωσε από 15 πόντους (αυτό δεν είναι σπάνιο), με ακριβώς την ίδια στατιστική στην επίθεση: 6 στα 7 δίποντα και 3 στις 6 βολές φάουλ! Ν. Α. Κων.

Γαϊτανάκι πληροφοριών

Συγκοινωνούντα δοχεία είναι τις μέρες του μεταγραφικού πυρετού τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Γράφει κάτι κάποιος σε ξένη εφημερίδα, αναπαράγεται στην Ελλάδα και εν συνεχεία δημιουργείται ένα γαϊτανάκι, που πολλές φορές συντηρείται μόνο απ’ αυτό το πιγκ πογκ πληροφοριών. Η είδηση μοιάζει ότι διασταυρώνεται από δύο πλευρές, ενώ στην ουσία η μία πηγή τροφοδοτείται από την άλλη, χωρίς καμία επιβεβαίωση από τις ομάδες. Βγαίνει, για παράδειγμα, μια φήμη ότι μια μεγάλη ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για τον τάδε παίκτη. Τηλεφωνεί ένας Ελληνας ρεπόρτερ σε συνάδελφό του στην ξένη χώρα για να τον ρωτήσει κάτι παραπάνω, αυτός γράφει την επομένη (με βάση το τηλεφώνημα) ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη από την Ελλάδα, επιστρέφει εδώ η είδηση μέσα από το σχετικό δημοσίευμα, αναπαράγεται με λίγη σάλτσα από το σύνολο των ΜΜΕ (αφού το γράφουν και οι ξένοι), ξαναπηγαίνει πιο πλούσια εκεί απ’ όπου ξεκίνησε και (από το πουθενά συνήθως) γίνεται μύλος! Χρ. Κ.

Απαγορευτικό κασέ

Απαγορευτικό για όλες τις ελληνικές ομάδες είναι το κασέ του Ασουνσάο, ο οποίος εξελίχθηκε πολύ στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που έπαιζε ως δανεικός στην ΑΕΚ και έφτασε να είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Πόρτο. Αν και έχει ακόμα μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο με τους «δράκους», ο Ασουνσάο κοστολογείται σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ, χώρια αυτά που θα ζητήσει ο ίδιος. Με απλά λόγια, ακόμα και αν ήταν τόσο σοβαρός ο τσακωμός του με τον προπονητή του και έβγαινε στο σφυρί από την Πόρτο, είναι σχεδόν απίθανο να έδινε αυτά τα χρήματα ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει. Η πορτογαλική «Record» έγραψε πως οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για τον Ασουνσάο καθώς τον θέλει ο Πεσέιρο, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο πάγος μπήκε από νωρίς και τον έβαλε ο πλέον αρμόδιος. Ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, διέψευσε χθες όλα τα σενάρια και μάλλον η υπόθεση θα σβήσει γρήγορα, χωρίς να γίνει σίριαλ. Χρ. Κ.

Πόσα «μάθαμε», πάλι

«Σοφότεροι» γινόμαστε κάθε φορά που παρακολουθούμε αγώνες στίβου από την τηλεόραση. Ετσι, βλέποντας τα «Παπαφλέσσεια», μάθαμε ότι ο νέος τύπος ακοντίου χρησιμοποιείται από το 1999 (κακώς πιστεύαμε ότι καθιερώθηκε το 1986), διότι οι ακοντιστές είχαν φτάσει να ρίχνουν 95 μ. και κόντευε το ακόντιο να βγει από το στάδιο. Πώς νομίζαμε ότι ο Ανατολικογερμανός Ούβε Χον το 1984 είχε ρίξει 104,80 μ. και ότι, με το νέο ακόντιο, ο Τσέχος Γιαν Ζελέζνι το 1996 πέτυχε 98,48 μ.; Μάθαμε, επίσης, ότι ο ακοντιστής Φιλιππίδης λέγεται… Γεράσμιος και όχι Γερβάσιος, όπως τον αποκαλούν όλοι οι άλλοι, και ότι αν ο δρομέας φύγει νωρίτερα από την πιστολιά του αφέτη, η εκκίνηση είναι μεν γρήγορη, αλλά κανονική.

Ευχαριστούμε, ω ΕΡΤ

Ξέρετε από πότε υπάρχει στίβος: Από την αρχή του αιώνα… ΕΡΤ, σ’ ευχαριστούμε…

Αυτά τα… σχόλια

Αχ, Γιώργο Παπαδάκη, γιατί δεν περιορίζεσαι στην ανάγνωση των εφημερίδων και θέλεις να κάνεις και σχόλια; Αφού ο Τσάτουμας το Σάββατο πήδησε 8,66 στο μήκος, πώς ήθελες να το έχουν πρωτοσέλιδο οι εφημερίδες της Δευτέρας; Οσο για τον Αίαντα Σαλαμίνας, αλήθεια, τι είχε κάνει με την ομάδα σου, τον Παναθηναϊκό, όταν έπαιξε στην… Α΄ εθνική; Ν. Α. Κων.

Ελπίδες από τους νέους

Η εθνική ομάδα νέων βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις και όπως φαίνεται από τη βαθμολογία με νίκη αύριο επί της Σουηδίας εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αυστρίας. Αναμφίβολα, μεγάλο μερίδιο αυτής της πορείας ανήκει (και) στον Νίκο Νιόμπλια, ο οποίος, εκτός των άλλων, δείχνει ότι αγαπάει αυτό που κάνει. Και δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι μαζί με την Εθνική για να το καταλάβεις. Οσοι παρακολούθησαν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα με την Ιταλία, είδαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μαζεύει τις μπάλες του παιχνιδιού, λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης. Δεν θέλησε να επιβαρύνει περισσότερο τους μικρούς διεθνείς, οι οποίοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά ούτε και αυτούς του πάγκου. Αυτή η κίνηση, η οποία φάνηκε ότι δεν ήταν προσχεδιασμένη, αντικατοπτρίζει ανάγλυφα την ποιότητα και το μεράκι αυτού του ανθρώπου… Δ. Λουκ.

Αλλη μια συγγνώμη

Ο Κρίστιαν Πάουλσεν ζήτησε χθες συγγνώμη από τους συμπαίκτες του και τους Δανούς φιλάθλους για την ενέργειά του να χτυπήσει τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ και να «διαλύσει» το παιχνίδι. Βέβαια, ο μέσος της Σεβίλλης δεν είναι και το καλύτερο παιδί του ποδοσφαίρου, αφού όσο θυμόμαστε έχει μπλεχθεί αρκετές φορές σε καβγάδες μέσα στο γήπεδο. Οταν έπαιζε στην Μπουντεσλίγκα σχεδόν κάθε εβδομάδα δημιουργούσε και ένα επεισόδιο, ενώ στο Εuro 2004, όλοι θυμόμαστε το φτύσιμο του Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος, όπως είχε δηλώσει στη συνέχεια, είχε βγει εκτός εαυτού από τις βρισιές και τις κλωτσιές του Δανού. Υστερα από όλα αυτά, εμείς απλά θα προσθέσουμε ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάλασε ο κόσμος! Δ. Λουκ.

Εμμονή στον Ανρί

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δύο είναι τα περιστατικά που επαναλαμβάνονται. Τα ηχηρά ονόματα που φλερτάρει ο Ολυμπιακός και η πίεση της Μπαρτσελόνα στον Τιερί Ανρί. Για το πρώτο απλά θ’ αναφέρουμε ότι έχει γίνει πλέον θεσμός(!). Στην περίπτωση του Γάλλου, όμως, ποτέ δεν καταλάβαμε αυτή την εμμονή των Καταλανών στο πρόσωπό του. Και μάλιστα, επιμένουν ακόμη και όταν ο Ανρί τους απαντά αρνητικά, μ’ εκείνο το γνωστό μπλαζέ ύφος του. Δ. Λουκ.

Εχθρός ο εαυτός τους

Πολύ ψηλά ανέβασε τον πήχυ η ομοσπονδία του τζούντο. Παρόλο που το «Ακρόπολις» ήταν το πρώτο τουρνουά που διοργάνωσε, η όλη εκδήλωση θύμιζε Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπήρχαν ηλεκτρονικοί πίνακες, μεγάλη οθόνη, τ’ αποτελέσματα έβγαιναν πολύ γρήγορα και όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι. Ετσι, για την επόμενη διεθνή διοργάνωση που θ’ αναλάβει η ΕΟΤ, θα χρειαστεί να ξεπεράσει τον… εαυτό της για κάτι καλύτερο. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή