Ενώπιος ενωπίω στον τελικό του πόλο

Ενώπιος ενωπίω στον τελικό του πόλο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τώρα οι δυο τους. Οπως και πέρυσι και πρόπερσι. Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στο πόλο των ανδρών, αφού χθες νίκησαν εκτός έδρας τη Χίο και τη Βουλιαγμένη, αντίστοιχα και με 2-0 νίκες προκρίθηκαν στους τελικούς, που θ’ αρχίσουν το Σάββατο και θα κριθούν στις τρεις νίκες. Η Χίος και η Βουλιαγμένη θα διεκδικήσουν, στις δύο νίκες, την 3η θέση, η οποία προσφέρει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Χθες, ο Πανιώνιος συνέτριψε τα Χανιά, στην Κρήτη με 16-6 (5-2, 5-2, 3-0, 3-2) και κατέλαβε την 5η θέση, που του δίνει δικαίωμα συμμετοχής στο προσεχές Τρόπαιο ΛΕΝ.

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στη Χίο και νίκησε με 16-6 (5-2, 3-1, 5-1, 3-2). Αντίθετα, ο Εθνικός δυσκολεύτηκε ξανά από τη Βουλιαγμένη, αλλά, όπως και στον ημιτελικό του κυπέλλου και στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ, στο τέλος πήρε μια διαφορά ικανή να του εξασφαλίσει τη νίκη. Τελικά, επεβλήθη με 7-5 (3-2, 1-1, 2-1, 1-1). Μάλιστα, όπως και στον πρώτο αγώνα, που είχε λήξει 9-7, η Βουλιαγμένη μείωσε στο τέλος με τον Μιτελούδη. Ως τα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, το σκορ πήγαινε γκολ – γκολ, με τον Εθνικό να προηγείται. Μετά το 4-4 ξέφυγε η ομάδα του Πειραιά κι έκανε το 7-4. Ο αγώνας ήταν κακός. Και οι δύο ομάδες έκαναν σωρεία λαθών και σε αυτό ρόλο έπαιξε και ο δυνατός αέρας. Κρίνοντας από την συνολική μορφή του αγώνα, πρέπει να πούμε ότι ο Εθνικός νίκησε δίκαια. Πάντως, αν παίξει έτσι με τον Ολυμπιακό, δεν «έχει τύχη». Δεν ξέρουμε, αν μπορέσει να τον αλλάξει η παρουσία του, απόντος χθες, Χρήστου Αφρουδάκη. Τα γκολ του Εθνικού σημείωσαν οι Μυλωνάκης, Μάζης, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης, Νόσεκ, Καλακόνας, Βλοντάκης (καταπληκτικό) και του ΝΟΒ οι: Μπουρνάζος 3, Μιτελούδης 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή