«Κινούμενη άμμος» ο Ε΄ όμιλος για την Αγγλία

«Κινούμενη άμμος» ο Ε΄ όμιλος για την Αγγλία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυλαία της σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων πέφτει απόψε με τη διεξαγωγή πλήρους αγωνιστικής για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον πέμπτο όμιλο, καθώς το σπουδαιότερο παιχνίδι της βραδιάς αναμένεται να είναι αυτό ανάμεσα στην Κροατία και τη Ρωσία στο στάδιο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ. Οι δύο ομάδες προέρχονται από σερί νικών (πέντε οι Κροάτες και τέσσερις οι Ρώσοι) και είναι τα φαβορί για την πρόκριση, μπροστά από Ισραήλ και Αγγλία.

Σημαντικό για πολλούς λόγους είναι και το παιχνίδι της Εσθονίας με την Αγγλία στο Ταλίν. Αν οι Αγγλοι αποτύχουν για άλλη μια φορά να πάρουν τη νίκη, παίζοντας μάλιστα με μια ομάδα που δεν έχει ακόμη πετύχει τέρμα σε έξι αγώνες, θεωρείται πολύ πιθανή η αποπομπή του Στιβ Μακλάρεν από τον πάγκο της ομάδας ύστερα από δέκα μήνες παραμονής. Επίσης, πολλοί αναμένουν την επάνοδο του Ντέιβιντ Μπέκαμ σε επίσημο παιχνίδι με τη χώρα του από το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Απρόβλεπτη εξέλιξη θα έχουν πιθανότατα οι αγώνες του πρώτου ομίλου, αφού η Πολωνία δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα της προερχόμενης από νίκη στο Καζαχστάν Αρμενίας, η Φινλανδία υποδέχεται το απογοητευμένο Βέλγιο, ενώ το Καζαχστάν φιλοξενεί το Αζερμπαϊτζάν στη μάχη της ουράς. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία ελπίζει ότι το παιχνίδι της στη Λιθουανία απόψε θα είναι λιγότερο αγωνιώδες από το ματς του Σαββάτου με τα Νησιά Φερόε, που απόψε θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις κοντράροντας εντός έδρας τη Σκωτία. Η Γαλλία μετακομίζει από το Παρίσι στο «Αμπέ Ντεσάμπ» της Οσέρ, όπου θα υποδεχθεί τη Γεωργία, στοχεύοντας να διατηρήσει την πρωτιά στον όμιλο.

Αλλα ενδιαφέροντα ματς σήμερα είναι η επίσκεψη της Δανίας στη Λεττονία, με την ατμόσφαιρα πολύ βαριά στο δανικό στρατόπεδο ύστερα από τον διακοπέντα αγώνα με τη Σουηδία λόγω εισβολής φιλάθλου, και η σύγκρουση Γερμανίας και Σλοβακίας στο Αμβούργο: Αν και οι γηπεδούχοι θεωρούνται το ακλόνητο φαβορί, οι Σλοβάκοι έχουν δυνατή επίθεση και τυχόν επανάληψη της εμφάνισης των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο Σαν Μαρίνο το Σάββατο, όταν αποδοκιμάστηκαν κι από τους οπαδούς τους, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις έκπληξης.

Τέλος, Ρουμανία και Βουλγαρία στον έβδομο όμιλο έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την Ολλανδία που έχει ρεπό, καθώς οι Βαλκάνιοι έχουν εύκολες θεωρητικά αποστολές στην έδρα τους με υποδεέστερους αντιπάλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή