Φθινόπωρο – φωτιά…

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατ’ αρχήν, οι διεθνείς θα κάνουν καλές διακοπές χάρη στο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου που χάρισε στην Εθνική τη νίκη επί της Μολδαβίας με 2-1 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Να ξεκουραστούν και από το φθινόπωρο θα επιστρέψουν στα δύσκολα στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Θα προηγηθεί στα μέσα Αυγούστου ένα φιλικό παιχνίδι με την Ισπανία στο γήπεδο της Τούμπας προς τιμήν του Θοδωρή Ζαγοράκη. Και τον Σεπτέμβριο, θα ετοιμαστούμε για την εκστρατεία στο Οσλο, όπου θα μας περιμένει η Νορβηγία για έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει πολλά.

Διαφορά 5 βαθμών

Στην παρούσα φάση κρατάμε την τύχη στα… χέρια μας, καθώς η Εθνική απέχει πέντε βαθμούς από τις τρεις ομάδες που την ακολουθούν, την Τουρκία (που έχει έναν αγώνα λιγότερο), τη Νορβηγία και τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008. Αναμφίβολα, είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τη Νορβηγία (στις 12 Σεπτεμβρίου) και την Τουρκία (στις 17 Οκτωβρίου). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 8 Σεπτεμβρίου η Εθνική θα έχει ρεπό και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη νορβηγική πρωτεύουσα, το Οσλο. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα οι… Βίκινγκς θα έχουν αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μολδαβία και με νίκη στον αγώνα αυτό, θα είναι σε απόσταση μόλις δύο βαθμών από την Ελλάδα. Αν η πρωταθλήτρια Ευρώπης καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο Οσλο, τότε ουσιαστικά θα έχει εξουδετερώσει τους Νορβηγούς, αφού θα διατηρήσει την υπέρ της διαφορά και θα έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Πριν παίξουμε στην Πόλη με την Τουρκία, θα υποδεχθούμε την πάντα υπολογίσιμη Βοσνία / Ερζεγοβίνη (στις 13 Οκτωβρίου) σε έναν αγώνα όπου η νίκη θα είναι φυσικά μονόδρομος. Προτελευταία υποχρέωση είναι το εντός έδρας παιχνίδι με τη Μάλτα στις 17 Νοεμβρίου, ενώ στην ακροτελεύτια αγωνιστική, στις 21 Νοεμβρίου θα μας περιμένει η αδιάφορη βαθμολογική Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Εκεί, όπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχαμε «σφραγίσει» την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, που είχε φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρόγραμμα μας δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή