Τι γραφει ο ξενος Τυπος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙRRΟR.CΟ.UΚ

Νικητής ο Μακλάρεν

Ο καταδικασμένος έλαβε χάρη στην Εσθονία. Ισως να είναι προσωρινή. Ισως όμως και να οδηγήσει σε μια μακρά και ευτυχή ζωή ως τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας. Τουλάχιστον, ο Στιβ Μακλάρεν εξασφάλισε λίγο παραπάνω χρόνο στον πάγκο με μια άνετη νίκη έναντι αδύναμων αντιπάλων. Κι αν το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ανακούφιση παρά η αίσθηση θριάμβου, ο κ. Μακλάρεν δικαιούται να πιστωθεί την επιστροφή της Αγγλίας από το χείλος του γκρεμού του αποκλεισμού από το Euro 2008. Ηταν αυτός που επανέφερε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ παρά κάποιες αυστηρές επικρίσεις κι ο Μπέκαμ τον ξεπλήρωσε αναδεικνυόμενος σε μορφή του αγώνα. Επίσης ήταν ο κ. Μακλάρεν που επέμεινε να καλέσει και πάλι τον Μάικλ Οουεν. Κι αυτό του το ξεπλήρωσε ο Οουεν σκοράροντας ένα τέρμα που θα γεμίσει και τον ίδιο με αυτοπεποίθηση. Η Αγγλία μπορεί τώρα να προετοιμαστεί για το επόμενο ματς με το Ισραήλ με περισσότερη αισιοδοξία. Κάποια από την απογοήτευση που κυριαρχούσε στην ομάδα έχει πλέον διαλυθεί.

ΤΗΕ GUΑRDΙΑΝ

Ολα από την αρχή

Ξεχάστε το σκορ στην Εσθονία, η Αγγλία ήταν για μια ακόμη φορά στα χάλια της. Ισως το καλύτερο δεν είναι να διώξουμε τον προπονητή αλλά όλους τους παίκτες. Υπάρχουν τρία αναντίρρητα στοιχεία: Η Αγγλία παίζει άσχημα, δεν πρόκειται να προκριθεί στο Euro 2008 (δεν είναι καθόλου σίγουρες οι νίκες στο Γουέμπλεϊ με Ρωσία, Κροατία και Ισραήλ) και ο Στιβ Μακλάρεν είναι ένας τυχοδιώκτης που πρέπει να απολυθεί, αν και αυτό δεν φτάνει. Η ομάδα δεν έχει συνοχή κι ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσει. Αρα γιατί να επιμένουμε σε αυτή; Ισως η ομοσπονδία πρέπει να φέρει κάποιον σαν τον Μπέρτι Φογκτς, που ανανέωσε εκ βάθρων την Εθνική Σκωτίας. Και γιατί να μην τους ξεφορτωθούμε όλους τους παίκτες; Αλλωστε η Αγγλία, εν αντιθέσει με τη Σκωτία, έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις.

ΜΑRCΑ

Οι ελπίδες του Ραϊκόνεν

Ο Κίμι Ραϊκόνεν πιστεύει ότι διατηρεί ακόμη πολλές ελπίδες για να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 -μολονότι βρίσκεται σε απόσταση δεκαπέντε ολόκληρων βαθμών από τους Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον- καθώς έχουν διεξαχθεί μόνο πέντε γύροι στο πρωτάθλημα. Σε δηλώσεις του ο Φινλανδός πιλότος τόνισε ότι το βαθμολογικό πλεονέκτημα της Μακλάρεν μπορεί να καλυφθεί. «Ούτε η απόσταση είναι μεγάλη ούτε η θέση μου είναι απελπιστική», είπε ο οδηγός της Φεράρι, που είναι τέταρτος στη βαθμολογία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή