Οι… ναυμαχίες των «αιωνίων»

Οι… ναυμαχίες των «αιωνίων»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι το ιστορικό παιχνίδι του ελληνικού πόλο: Ολυμπιακός – Εθνικός. Οι δυο τους είναι εδώ και 60 χρόνια οι μεγάλοι του αθλήματος, μολονότι μία φορά ο ΝΟ Πατρών, τέσσερις η Γλυφάδα και τρεις η Βουλιαγμένη διέκοψαν την κυριαρχία τους. Από σήμερα (18.30) θα διεκδικήσουν πάλι τον τίτλο στον τελικό των πλέι οφ, όπως πέρυσι και πρόπερσι. Κι αν τότε δεν υπήρχε φαβορί, εφέτος υπάρχει. Είναι ο Ολυμπιακός. Οχι τόσο γιατί διαθέτει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά κυρίως διότι έχει δείξει ότι έχει καλύτερη και πληρέστερη ομάδα. Ισως η επανεμφάνιση του Χρήστου Αφρουδάκη ενδυναμώσει τον Εθνικό, αλλά δεν πιστεύουμε, ότι τούτο αρκεί για ν’ ανατραπεί η κατάσταση. Η έδρα μικρό ρόλο θα παίξει, αφού οι δύο ομάδες αγωνίζονται στο ίδιο κολυμβητήριο. Αλλωστε, πρόπερσι το πλεονέκτημα το είχε ο Εθνικός και τον τίτλο πήρε ο Ολυμπιακός, ενώ πέρυσι συνέβη το αντίθετο. Ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες.

Πάντως, δύο διεθνείς, ο Γ. Ντόσκας του Ολυμπιακού και ο αντίπαλός του, Δ. Μάζης λένε, ότι φαβορί δεν υπάρχει. «Κανείς δεν είναι φαβορί. Η έδρα είναι κοινή. Ισως να είναι αβαντάζ για μας η παρουσία των φιλάθλων μας, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Οι τελικοί θα κριθούν στη συγκέντρωση και στο ποιος θέλει πιο πολύ τον τίτλο. Οι τρεις νίκες που έχουμε πετύχει φέτος επί του Εθνικού έχουν ξεχαστεί», είπε ο Ντόσκας.

«Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει φαβορί. Αν ο Εθνικός δείξει την περυσινή αγωνιστικότητα, θα δούμε σκληρές μάχες. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Η έδρα δεν μετράει καθόλου. Οι τελικοί θα κριθούν στην ψυχολογία, στην αγωνιστικότητα και σε λεπτομέρειες τεχνικής φύσεως. Ο,τι έγινε στην κανονική περίοδο δεν έχει σημασία. Οι τελικοί ξεκινούν από το μηδέν», τόνισε ο Μάζης. Σήμερα (18.00) στη Χίο θα γίνει και ο πρώτος αγώνας για την 3η θέση, η οποία προσφέρει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Ο ΝΟΧ θα υποδεχθεί τη Βουλιαγμένη. Η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στις 12 Ιουνίου στη Βουλιαγμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή