«Θετική πορεία, αλλά…»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από όλα η ουσία, σύμφωνα με τον Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος στέκεται στη συγκομιδή της Εθνικής και βάζει σε δεύτερη μοίρα τις εμφανίσεις της στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2008.

«Θεωρώ ότι η πορεία της Εθνικής είναι θετική. Ο στόχος είναι οι βαθμοί, τους οποίους έχουμε συγκεντρώσει. Είναι μία πάρα πολύ καλή αρχή, την ίδια ώρα που άλλοι ψάχνουν βαθμούς. Εως τώρα, ο στόχος έχει επιτευχθεί. Σίγουρα, ορισμένους δεν τους ικανοποιεί η απόδοση. Ομως η εθνική ομάδα θα κάνει και καλύτερα παιχνίδια, μέσα πάντα στις δυνατότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να μη ζητάμε παράλογα πράγματα».

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός πιστεύει ότι ήταν φυσιολογικό το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης απέτυχε να προσφέρει καλό θέαμα στο παιχνίδι με τους Μολδαβούς:

«Η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε τη Μολδαβία ήταν δικαιολογημένη μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας. Τη δικαιολογώ γιατί οι διεθνείς είχαν να αντιμετωπίσουν μια αδύναμη ομάδα». Και εξηγεί το γιατί βλέπει να έρχονται καλύτερες ημέρες: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και άσχημες ημέρες. Στην Ελλάδα, στις άσχημες όλα τελειώνουν. Αλλά δεν θα παίζει συνέχεια άσχημα η Εθνική».

Για Ρεχάγκελ

Ο Κώστας Πολυχρονίου αρνείται να σχολιάσει τις επιλογές του Οτο Ρεχάγκελ: «Δεν κάνω ποτέ κριτική για τις επιλογές. Αρμόδιος είναι ο προπονητής και πρέπει να σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις του. Τώρα, είναι άλλο θέμα το πώς αξιοποιούνται οι παίκτες. Κάθε προπονητής κάνει άλλη ομάδα με άλλους παίκτες. Εγώ μπορεί να είχα διαφορετικές επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ήταν καλύτερη η ομάδα. Η φιλοσοφία αλλάζει».

Και τονίζει με αισιοδοξία: «Η Εθνική έχει βάλει γερές βάσεις και πατάει γερά. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Τα κλειδιά της πρόκρισης είναι τα παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει να νικήσουμε και παράλληλα να πάρουμε κάτι κι απ’ τα εκτός έδρας παιχνίδια». Διαφωνεί, ωστόσο, ότι η έδρα της Εθνικής θα πρέπει να βρίσκεται στην επαρχία.

«Είναι αναγκαίο να έχει μόνιμη έδρα και δεν μπορεί να είναι από εδώ και από εκεί, να γίνει η ομάδα περιοδεύων θίασος. Νομίζω ότι το Καραϊσκάκη είναι η καλύτερη έδρα. Αύριο μπορεί να είναι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή