Τελικοί «αιωνίων» πράξη δεύτερη…

Τελικοί «αιωνίων» πράξη δεύτερη…

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικοι μπάσκετ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, πράξη δεύτερη. Απόψε στο «Ειρήνης και Φιλίας», σε φόντο αυτή τη φορά κόκκινο. Με τους γηπεδούχους να θέλουν να κάνουν το 1-1, και τους φιλοξενούμενους το 2-0, ώστε με νίκη την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ να γιορτάσουν με τους οπαδούς τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που θα είναι και ο τρίτος τίτλος της περιόδου, έπειτα από το Κύπελλο Ελλάδος και το Ευρωπαϊκό.

Το… σεναριο δεν φαντάζει απίθανο. Εστω κι αν ο Ολυμπιακός με, ουσιαστικά, τρεις απουσίες, ηττήθηκε μόνο με επτά πόντους διαφορά στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Κατά πόσο, όμως, αυτό το 79-72 αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων; Οι αριθμοί λένε την αλήθεια ή απλώς αυτό το αποτέλεσμα είναι «πλαστό»; Νομίζουμε πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Διότι πολύ σωστά θα μπορούσε να ισχυριστούν οι «ερυθρόλευκοι», πως με τον Ζίζιτς παρόντα, τον Ματσιγιάουσκας υγιή και τον Σχορτσιανίτη στη διάθεση του Γκέρσον σε όλο το ματς, θα μπορούσαν να πάρουν το διπλό και να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα.

Ομωσ ποιοσ μπορεί να φέρει αντίρρηση στον ισχυρισμό των «πρασίνων», πως έχασαν τον ρυθμό τους, λόγω της… αναμονής, αφού αυτοί έπαιξαν μόνο τρία παιχνίδια με τον Πανιώνιο; Και πως τώρα, που απέβαλαν το άγχος του πρώτου αγώνα, θα είναι πολύ πιο… άνετοι στο ΣΕΦ, όπου οι αντίπαλοί τους θα έχουν και την πίεση του κόσμου; Βλέπετε και οι δύο πλευρές έχουν τη δικαιολογία για το αποτέλεσμα και το σκορ του πρώτου ματς. Στο οποίο, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε, σε κανένα του σημείο δεν απειλήθηκαν οι γηπεδούχοι με ήττα. Αντιθέτως, απείλησαν τους φιλοξενούμενους με συντριβή.

Σιγουρα μία νίκη απόψε του Ολυμπιακού θα επιμηκύνει την αγωνία για τον τελικό νικητή και θα δώσει ένα κύρος στη σειρά των τελικών. Οπως και κάποιες περισσότερες ελπίδες στους «ερυθρόλευκους» για το σπάσιμο της «πράσινης» κυριαρχίας των τελευταίων ετών. Πού στηρίζουν αυτές τις ελπίδες; Στο ότι, εάν ο Παναθηναϊκός, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, που πλέον δεν θα είναι και το τελευταίο, δεχτεί δύο παρατηρήσεις για συμπεριφορά οπαδών του, τότε ο πέμπτος τελικός που θα χρειαστεί, αν νικήσει ο Ολυμπιακός στον τέταρτο του Φαλήρου, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών!

Θα πειτε μπορεί, έστω και σε ένα άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Παναθηναϊκό και να πάρει τον τίτλο; Το θεωρούμε δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Αλλά κι αν ακόμα δεν το κατορθώσει θα του έχει χαλάσει το… πάρτι, που θα γινόταν στο κατάμεστο γήπεδο.

Ισωσ, όμως, εκτός από τους Παναθηναϊκούς και κάποιοι άλλοι να… εύχονται ήττα των γηπεδούχων απόψε. Ποιοι; Η… διοργανώτρια αρχή και η αστυνομία. Οι οποίες στην περίπτωση που θα υπάρξει πέμπτος τελικός και με θεατές, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει το δικαίωμα να πάει οπαδούς στο Μαρούσι. Θα είναι η πρώτη φορά που τα αντίπαλα στρατόπεδα θα βρεθούν αντιμέτωπα στις εξέδρες μετά το φονικό της λεωφόρου Λαυρίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή