«Δεν έχουμε ταχύτητα και ρυθμό»

«Δεν έχουμε ταχύτητα και ρυθμό»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βλέμμα του στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη στρέφει από τώρα ο Αντώνης Γεωργιάδης. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είναι προσγειωμένος και δεν συμφωνεί με όσους προεξοφλούν την πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008. «Οπως έχουν κυλήσει τα πράγματα στον όμιλό μας, θεωρώ ότι είναι οριακό το παιχνίδι της Βουδαπέστης. Αν μπορέσει η Εθνική μας να νικήσει εκεί, τότε θα προκριθεί. Και αυτό γιατί δεν περιμένω θετικό αποτέλεσμα, ούτε στη Νορβηγία αλλά ούτε και στην Τουρκία». Και προσθέτει ο Αντώνης Γεωργιάδης: «Είμαστε αδύναμοι σαν ομάδα και πιστεύω ότι δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε έστω και την ισοπαλία σε Οσλο και Κωνσταντινούπολη. Είδα την Τουρκία στο φιλικό με τη Βραζιλία και διαπίστωσα για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για πολύ καλή ομάδα».

Ο Αντώνης Γεωργιάδης δεν είναι ικανοποιημένος απ’ την εικόνα που παρουσιάζει η εθνική μας ομάδα. «Δεν έχουμε ταχύτητα και ρυθμό στο παιχνίδι μας, όπως οι καλές ευρωπαϊκές ομάδες» λέει με έμφαση, αλλά διαφωνεί με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι θέμα παικτών η μπάλα που παίζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης: «Οχι, το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες. Το θέμα είναι ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα. Δεν έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, γρήγορα ξεμαρκαρίσματα. Απ’ τη δεκαετία του ’50 το λένε ότι καλή μπάλα παίζει εκείνος που κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα».

Επίσης, δεν είναι και θέμα προπονητή. Και εξηγεί το γιατί: «Στην εθνική ομάδα ο προπονητής δεν μπορεί να διδάξει ποδόσφαιρο. Επιλέγει σύστημα και ενδεκάδα και δίνει τις οδηγίες του για ένα μόνο παιχνίδι. Οι παίκτες μόνο απ’ τους συλλόγους τους μπορούν να μάθουν πράγματα. Πάντως, είναι θετικό το γεγονός ότι αρκετοί διεθνείς αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού».

Το γεγονός ότι η Εθνική μας οδηγεί την κούρσα στον 3ο προκριματικό όμιλο, δεν παρασύρει σε άλλα μονοπάτια τον Αντώνη Γεωργιάδη. «Σαφώς και είμαστε πρώτοι. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όσα λέμε. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία μάς είχαν βοηθήσει οι συγκυρίες. Η Εθνική είχε στηριχθεί σε παίκτες ξεκούραστους, εν αντιθέσει με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Θυμάμαι τον αγώνα με τη Γαλλία. Ο Ζιντάν απ’ την κούραση ούτε να περπατήσει δεν μπορούσε…».

Οσο για την έδρα που θα πρέπει να έχει η Εθνική στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια, ο Αντώνης Γεωργιάδης στέκεται στο κλίμα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της Κρήτης: «Αν ο αγώνας με τη Μολδαβία γινόταν στο Καραϊσκάκη, θα είχαμε γκρίνια, το κλίμα θα ήταν άσχημο. Αυτό δεν συνέβη στην Κρήτη. Απ’ αυτήν την άποψη, είναι καλύτερο να παίζει η Εθνική στην επαρχία. Αλλο λόγο δεν βλέπω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή