ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

«Εισιτήριο» για δύο στα «470»

Το «εισιτήριο» για την προολυμπιακή ρεγκάτα της Κίνας πήραν οι Καμπουρίδης – Ωρολογάς χάρη στην 9η θέση (7οι στην Ευρώπη) που κατέκτησαν στο «ανοιχτό» ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «470», που διοργάνωσε ο ΝΟ Θεσσαλονίκης. Από τις γυναίκες την καλύτερη θέση πήραν οι Οικονόμου – Τσιγαρίδη (19ες). Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Πορτογάλοι Μαρίνιο – Νούνες και οι Γερμανίδες Ροτβάιλερ – Κούσατς. Ο ΝΟΘ βρίσκεται πολύ κοντά για ν’ αναλάβει τις διοργανώσεις για το Παγκόσμιο νέων «470» και «420» του 2009. Η Τόνια Φράι (4η στην Ευρώπη και 5η στη γενική κατάταξη) και ο Νίκος Κακλαμανάκης (7ος – 8ος) πάνε καλύτερα από τους Ελληνες στους Ευρωπαϊκούς των RSX, που γίνονται στην Κύπρο. Μετά την 6η ιστιοδρομία, ο Βυρ. Κοκαλάνης είναι 12ος και 13ος στους 74 και η Αγγ. Σκαρλάτου 16η και 18η στις 46.

ΠΑΓΔΑΤΗΣ – ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

Πολύ καλή εκκίνηση

Ιδανική εκκίνηση έκαναν η Λένα Δανιηλίδου και ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής στην Αγγλία και στη Γερμανία, αντίστοιχα, όπου διεξάγονται τα δύο πρώτα τουρνουά της χρονιάς στο χόρτο. Στον α΄ γύρο στο Μπέρμιγχαμ, η Λένα Δανιηλίδου επικράτησε της Αμερικανίδας Λόρα Γκράνβιλ (νούμερο 5 του ταμπλό) με 6-3, 6-7. Στον α΄ γύρο θα παίξει με τη νικήτρια του αγώνα Γουάν Ζι (Κίνα) – Ντελάκουα (Αυστραλία). Στο Χάλε, ο Παγδατής, που βρίσκεται στη 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Γάλλου Ζιλ Σιμόν με 6-3, 6-3 και στον 2ο γύρο θ’ αντιμετωπίσει τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ, που νίκησε τον Αυστριακό Κούμπεκ με 5-7, 6-3, 7-5. Στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών, ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης ανέβηκε στην 120ή θέση.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ανεβαίνει η Χρήστου

Η Γιάννα Χρήστου στο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών της Αβάνα (Κούβα) έβαλε τέλος στις φετινές μέτριες διεθνείς εμφανίσεις της, κατακτώντας την 25η θέση, σε 121 αθλήτριες. Ετσι πρόσθεσε στη βαθμολογία της στην παγκόσμια κατάταξη 4 βαθμούς και βρίσκεται στην 72η θέση με 26 β. Πέτυχε πέντε νίκες και ηττήθη μόνο από τη Γαλλίδα Λορά Φλεσέλ, η οποία αναδείχθηκε 6η. Οι αγώνες ήταν το τελευταίο κριτήριο της περιόδου για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

ΝΒΑ υπό προϋποθέσεις

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν προτίθεται να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού απλά και μόνο για να γευτεί την εμπειρία του NBA. Ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δήλωσε ότι θ’ αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μόνο αν έχει πρόταση από μεγάλη ομάδα και μόνο αν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν. «Θέλω να πάω στο ΝΒΑ, όχι όμως σε μια ομάδα που θα γυρνάω σπίτι μου ηττημένος 50 φορές στη σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής πλέι μέικερ, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή συζητάει με 11-12 ομάδες από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Οι πρωταθλητές

Πρωταθλητές Ελλάδος στην ποδηλασία δρόμου αναδείχθηκαν στην αντοχή ανδρών ο Περικλής Ηλίας και στις γυναίκες η Αν. Παστουρματζή. Στην ατομική χρονομέτρηση ανδρών νίκησε ο Γ. Τέντσος, στις γυναίκες η Ελ. Χαντζή και στους νέους άνδρες ο Ι. Μαραβελάκης.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Προετοιμασία στο Κιλκίς

Πρεμιέρα θα κάνει σήμερα η νέα εθνική ομάδα των Νίκου Μάντζου και Παναγιώτη Ιατρούδη, που αρχίζει προετοιμασία στο Κιλκίς. Στις 18 Ιουνίου θ’ αναχωρήσει για την Τυνησία, όπου θα δώσει φιλικούς αγώνες. Στην προετοιμασία θα μετάσχουν οι Δέλιος, Τριανταφύλλου, Ζαραβίνας, Παπαδόπουλος, Τσακίρης, Τζιμούρτος, Μαστορογιάννης, Ανανιάδης, Βουτσάς, Ζαρλακούτης, Χατζιάρας, Ζιβούλοβιτς, Βακάλης, Ριγανάς, Σεβαστίδης και Θεοδώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή