Εστελνε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα στο αφεντικό του!

Εστελνε απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα στο αφεντικό του!

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρωτοφανή υπόθεση εκβιασμού με θύμα κορυφαίο και αναγνωρίσιμο στέλεχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είδε χθες το φως της δημοσιότητας. Από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής συνελήφθη 36χρονος αθλητικός συντάκτης και συνεργάτης της Επιτροπής (!), ο οποίος για διάστημα τουλάχιστον ένα μήνα έστελνε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή απειλητικά και υβριστικά μηνύματα εναντίον του στελέχους της Ολυμπιακής Επιτροπής, με τον οποίο κατά τα άλλα είχε καθημερινή συνεργασία…

Παρότι οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, εκτιμούν ότι μέσω της συγκεκριμένης πρακτικής ο συλληφθείς επεδίωκε να ενισχύσει τη θέση του εντός της Επιτροπής εμφανίζοντας τον εαυτό του ως συμπαραστάτη τού απειλούμενου στελέχους. «Μέσω των μηνυμάτων προειδοποιούσε το θύμα ότι δήθεν διέτρεχε κίνδυνο για τη ζωή του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιχειρούσε να αποδυναμώσει κάποιους και να δημιουργήσει ένα δεύτερο πόλο εντός της επιτροπής», τόνισε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο συλληφθείς έστελνε τα μηνύματα από διαφορετικό κάθε φορά ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώστε να μην είναι δυνατό να εντοπιστεί από τις αρχές. «Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, μέσω της ανίχνευσης των ηλεκτρονικών ιχνών των μηνυμάτων καταφέραμε να τον εντοπίσουμε», προσέθεσε. Εκτός από συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο 36χρονος είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου στο περσινό Grand Prix Στίβου «Τσικλιτήρια».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την κατηγορία του εκβιασμού αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή