Η FIBA Europe στην UEFA για τη «λευκή χάρτα»

Η FIBA Europe στην UEFA για τη «λευκή χάρτα»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αλλά και τους ομολόγους τους στις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες του βόλεϊ και του χάντμπολ, είχε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο συζήτησης τη «λευκή χάρτα» του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Οι εκπρόσωποι των πέντε ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στα κορυφαία ομαδικά αθλήματα συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στα συμπεράσματα της σύσκεψης κορυφής που είχε γίνει, το 2000, στη Νίκαια της Γαλλίας και αυτή θα είναι η εισήγησή τους προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να σημειωθεί η εφαρμογή τους. Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος ενημέρωσε λεπτομερώς τον Μισέλ Πλατινί και τους άλλους δύο προέδρους των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών για την απόφαση της ULEB να αθετήσει τη συμφωνία της με τη FIBA Europe και να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων του Uleb Cup από 24 σε 48.

«Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων είμαστε ενωμένες στο πώς πρέπει να διατηρηθεί η δομή και η ιεραρχία των αθλημάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της FIBA Εurope.

Παπαλουκάς

Το κοινωνικό του πρόσωπο θα δείξει για ακόμη μια φορά ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αντιπροσωπεία στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε., μαζί με τον Ελληνα διεθνή πλέι μέικερ, θα επισκεφτούν αύριο τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», με την ευκαιρία της ημέρας εορτασμού του εθελοντή αιμοδότη.

– Αναποφάσιστος για την παραμονή του ή όχι στην Ντιναμό Μόσχας, αλλά και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, είναι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο διεθνής σέντερ έχει δεχτεί πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν βιάζεται να επιλέξει, περιμένοντας την ολοκλήρωση των πλέι οφ στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Παράλληλα, η Μάλαγα ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Ιταλό τεχνικό Σέρτζιο Σκαριόλο για τα 3 επόμενα χρόνια.

– Στη δεύτερη μεταγραφή της προχώρησε η πρωταθλήτρια ομάδα του Πανιωνίου στο γυναικείο πρωτάθλημα, αποκτώντας, με τη μορφή υποσχετικής για δύο χρόνια την έμπειρη Ελένη Βασιλείου. Στις «κυανέρυθρες» έχει ενταχθεί και η Δάφνη Σταυρακάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή