Νίκησε η Χίος, αύριο κρίνεται η τρίτη θέση

Νίκησε η Χίος, αύριο κρίνεται η τρίτη θέση

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σου, μία μου. Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε τη Βουλιαγμένη η Χίος και έτσι η 3η θέση στην Α1 του πόλο, που προσφέρει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, θα κριθεί στον τρίτο αγώνα της σειράς, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στη Χίο. Η ομάδα του νησιού της μαστίχας νίκησε στα πέναλτι, με συνολικό σκορ 11-10 (οκτάλεπτα 1-1, 1-1, 2-1, 0-1, παράταση 1-1-, 1-1, πέναλτι 5-4), όπως δηλαδή είχε ηττηθεί στην έδρα της, αλλά με σκορ 13-14.

Η Βουλιαγμένη έχασε τρία πέναλτι. Ενα με τον Τίτσιτς (απέκρουσε ο Μισετζής) στον κανονικό αγώνα, ενώ το σκορ ήταν 4-4, και δύο (το πρώτο, που απέκρουσε ο Μισετζής, και το έκτο, στο οποίο η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι) με τον Δουδέση στη διαδικασία των πέναλτι. Ο ΝΟΒ προηγήθηκε με 2-1, βρέθηκε να χάνει με 2-4, πέρασε 5-4 και μετά έγινε «μάχη».

Σκόρερ της Χίου ήταν οι Ντούλος 4 (δύο στη διαδικασία των πέναλτι, το πρώτο και το νικητήριο έκτο), Σίλβις 2, Γ. Φουντούλης 2, Ι. Φουντούλης, Κανδιόγλου, Μπόρος (το δικό του πέναλτι απέκρουσε ο Πρωτονοτάριος) και του ΝΟΒ οι Μιτελούδης 3, Τσίκλος 2, Κατσαούνης, Μπουρνάζος, Αφρουδάκης, Τίτσιτς, Καρούντζος.

Με Ισπανία οι γυναίκες

Η ομάδα – «κακός δαίμονας» της Εθνικής των γυναικών, η Ισπανία, θα είναι σήμερα ο πρώτος αντίπαλός της στην προκριματική φάση της παγκόσμιας λίγκας, που διεξάγεται στο Κίρισι (Ρωσία). Η Ισπανία εφέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου είχε νικήσει την Ελλάδα. Οι παίκτριές μας θα επιδιώξουν να «πάρουν ρεβάνς», ώστε να έχουν ελπίδες για την κατάκτηση ενός εκ των δύο «εισιτηρίων» που οδηγούν στην τελική φάση.

«Το έργο μας απέναντι στην Ισπανία μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάποτε απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, ακόμα και αν δεν βρισκόμασταν σε καλή ημέρα, θα κερδίζαμε. Είχαμε την ψυχολογία του νικητή. Τώρα την έχουμε χάσει. Χάνουμε από κάποιες ομάδες, που παλαιότερα δεν θα μπορούσαμε ούτε να το διανοηθούμε. Δυστυχώς έχουμε κάνει κάποια βήματα πίσω σε αυτόν τον τομέα και τώρα καλούμαστε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πρέπει να επανέλθουμε εκεί όπου ήμαστε πριν από τρία χρόνια. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να χάνουμε από δικά μας λάθη. Γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Βασικός στόχος της Εθνικής είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ουσιαστικά τώρα προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη μάχη στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά», είπε ο προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης.

Σήμερα θα παίξουν και Ουγγαρία – Ολλανδία και Ρωσία – Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή