Πισω απο τις Καμερες

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ενθύμιο για τον «δράκο»

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες ιδιωτικής σχολής βρέθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Παναγιώτης Γιαννάκης, και αποθεώθηκε από τα παιδιά που τον περίμεναν μ’ αγωνία για να του θέσουν πλήθος ερωτήσεων για το μπάσκετ και τη διαδρομή του, σ’ αυτό, τα 30 τελευταία χρόνια. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον «δράκο», με τη συνάντηση που είχε με τον πρώτο προπονητή του Βύρωνα Κρίθαρη, ενώ ο προπονητής της Εθνικής παρέλαβε και ένα μοναδικό ενθύμιο, που ήταν το αντίγραφο του πρώτου φύλλου αγώνα μπάσκετ στον οποίο συμμετείχε ως αθλητής. Γ. Β.

Εγκώμιο στον Ιβανσιτς

Δεν είναι και τόσο μακρινές οι εποχές που οι Αντρέας Χέρτσογκ αποτελούσε τον πιο (ίσως και τον μόνο) γνωστό Αυστριακό ποδοσφαιριστή, με μεγάλη καριέρα στις Μπάγερν, Βέρντερ Βρέμης, συν 103 συμμετοχές και 26 γκολ στην Εθνική Αυστρίας, της οποίας είναι μάνατζερ. Μιλώντας για το αυστριακό ποδόσφαιρο με αφορμή τη διοργάνωση του Euro 2008, ο Χέρτσογκ έπλεξε το εγκώμιο του Αντρέας Ιβανσιτς, λέγοντας ότι είναι ένας από τους 4-5 συμπατριώτες του (τον έβαλε πρώτο στη λίστα, μάλιστα) που έχουν τα φόντα να παίξουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και να κάνουν σημαντική διεθνή καριέρα. Αν και στην Ελλάδα άργησε να γίνει αποδεκτός, στην πατρίδα του ο χαφ του Παναθηναϊκού είναι είδωλο και μακράν ο πιο δημοφιλής παίκτης. Εχει «κάτι» που αρέσει στον κόσμο κι αυτό το «κάτι» ο Παναθηναϊκός δεν το έχει ούτε κατ’ ελάχιστον αξιοποιήσει. Χρ. Κ.

Το γούρι της Χαμαμέτ

Στην πόλη Χαμαμέτ της Τυνησίας θ’ αρχίσει τους αγώνες της η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, με αφορμή τα τρία φιλικά που θα δώσει με αντίπαλο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της αφρικανικής χώρας. Για όλους εμάς, που ακολουθούμε αυτή την ομάδα, χρόνια τώρα, στη συγκεκριμένη πόλη γίναμε θεατές σε μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της. Ας ελπίσουμε η Χαμαμέτ θ’ αποδειχθεί γούρικη για την ελληνική ομάδα στο νέο της ξεκίνημα, όπως το 2005, όταν και κατέλαβε την έκτη θέση στον κόσμο. Δ. Λουκ.

Πριν αλέκτορας…

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ δύο επιστολές που έλαβε, μέσα σε λίγες ώρες, από τον δήμαρχο Λιβαδειάς. Στην πρώτη ο κ. Δημήτρης Τσίφης έδινε συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την επάνοδο της ομάδας στην Α΄ Εθνική και στη δεύτερη ζητούσε από τους ανθρώπους του συλλόγου να απομακρύνουν τις ηλεκτρικές συσκευές τους, οι οποίες επιβαρύνουν την κατανάλωση του δημοτικού σταδίου! Σύμφωνα με την ΠΑΕ, οι συσκευές είναι ένα πλυντήριο ρούχων, μία τηλεόραση, ένα φωτοτυπικό με παραγωγή πέντε φωτοτυπίες κάθε 15 ημέρες, ένα σεσουάρ και ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου. Οποια και αν είναι η αλήθεια, η δεύτερη επιστολή φανερώνει την όποια στήριξη θα έχει η ομάδα από τις τοπικές αρχές και ξυπνάει μνήμες Καινής Διαθήκης. «Πριν αλέκτορα φωνήσαι…». Δ. Λουκ.

Χαρά και λύπη

Ολα καλά, πλην του χαμού του Γιάννη Βούλγαρη. Το Παγκράτι επέστρεψε στην Α2 κατηγορία μπάσκετ ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια και η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε μια συγκινητική ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κόσμο, αλλά αναφέρεται και στον πρόωρο χαμό του παίκτη της. «Ας ήταν ζωντανός ο Γιάννης και ας μην ανεβαίναμε κατηγορία. Είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν την Κυριακή στο ΜΕΤΣ για να τιμήσουν τον Γιάννη, και ιδιαίτερα αυτούς που δεν είναι καν φίλοι της ομάδας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή