Σερβίς για ένα μετάλλιο από το ελληνικό δίδυμο

Σερβίς για ένα μετάλλιο από το ελληνικό δίδυμο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη που το 2005 κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο του παγκοσμίου σιρκουί, το Εσπίνιο της Πορτογαλίας, οι Θάλεια Κουτρουμανίδου – Μαρία Τσιαρτσιάνη έδειξαν αποφασισμένες για μια καλή πορεία στην αντίστοιχη φετινή διοργάνωση. Το ελληνικό δίδυμο προκρίθηκε με άνεση στο κυρίως ταμπλό του 5ου όπεν. Στον πρώτο γύρο οι κοπέλες πέρασαν άνευ αγώνα, στον δεύτερο νίκησαν τις Τσέχες Σέλμποβα / Νακλαντάλοβα με 2-0 (21-14, 21-14) και στον τρίτο τις Γεωργιανές Σάκα / Ρατβέλο, με 2-0 (21-12, 21-10). Οι αθλήτριές μας είχαν στο πλευρό τους δεκάδες φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι είχαν σχηματίσει μια εντυπωσιακή φιλοελληνική εξέδρα. Οι μνήμες από τον τελικό του 2005 είναι ακόμα νωπές και οι Πορτογάλοι θυμούνται την εκπληκτική προσπάθεια των κοριτσιών στον μοναδικό τελικό της καριέρας τους σε τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί. Ετσι, στη σημερινή πρεμιέρα του κυρίως ταμπλό η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από δύο εθνικές ομάδες, διότι εκεί θα παίξουν και οι Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη.

Στην πόλη της Πορτογαλίας βρίσκεται και η ανδρική μας ομάδα. Οι Θάνος Μιχαλόπουλος / Μάνος Ξενάκης θα αρχίσουν τις προσπάθειές τους στους προκριματικούς που θα ξεκινήσουν αύριο.

– Από την παραλία Καλογριά, στη Στούπα Μεσσηνίας, θα ξεκινήσει αυτή τη χρονιά το ελληνικό σιρκουί του μπιτς βόλεϊ ανδρών – γυναικών (15-17/6). Στην πανέμορφη παραλία θα βρεθούν και οι πρωτοπόροι της βαθμολογικής κατάταξης του 2006, Κώστας Αγγελίδης / Νίκος Κωστακόπουλος. «Αναμφισβήτητα το εναρκτήριο όπεν της χρονιάς είναι μέσα στο μυαλό μας εδώ και καιρό και ανυπομονούμε να ξεκινήσει η δράση. Δεν ξέρω πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες, αφού είναι πολύ νωρίς και πιθανότατα δεν θα έχουν βρει τον ρυθμό τους», τόνισε ο K. Αγγελίδης, ενώ ο N. Κωστακόπουλος πρόσθεσε: «H Στούπα είναι ένα υπέροχο μέρος και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιστρέφουμε. Μακάρι κάποια στιγμή να γίνονται και διοργανώσεις Masters εκεί, γιατί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες τοποθεσίες. Διψάμε για δράση, ενώ πέρα από την ομαδική μας διάκριση, ελπίζω σε κάτι ακόμη: Να δούμε νέο αίμα στο ελληνικό μπιτς βόλεϊ και, επιτέλους, οι νέοι παίκτες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή