Ανατροπή και νίκη για εθνική πόλο

Ανατροπή και νίκη για εθνική πόλο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί τέλους. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών νίκησε την Ισπανία, ύστερα από τις ήττες της στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και το περσινό ευρωπαϊκό. Τα κατάφερε χθες, στην πρεμιέρα της παγκόσμιας λίγκας, που διεξάγεται στο Κίρισι (Ρωσία). Επεβλήθη με 13-11 (4-1, 1-3, 2-5, 6-2), παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα. Το πολύ καλό στο πρώτο και στο τελευταίο, οκτάλεπτο και το πολύ κακό ενδιάμεσα. Η εθνική μας κατόρθωσε ν’ ανατρέψει το εις βάρος της 6-9, στο οποίο είχε φτάσει η Ισπανία, μολονότι έχανε με 2-5.

«Είναι αφύσικο αυτό, που έγινε. Χρειάζεται πολλή πολλή δουλειά η ομάδα. Και στην ψυχολογία και στην φυσική κατάσταση και στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού. Σε όλους τους τομείς. Οι αγώνες αυτοί για εμάς είναι προετοιμασία για το παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, διότι πολλές ομάδες θα διεκδικήσουν λίγες θέσεις», μας είπε ο προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης.

Φυσικά, από τους αγώνες της παγκόσμιας λίγκας η εθνική μας θα επιδιώξει να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ώστε να προκριθεί στους τελικούς, που θα γίνουν στο Μόντρεαλ (Καναδάς).

Εξοχη η Μωραϊτίδου

Η Εύη Μωραϊτίδου ήταν η πρωταγωνίστρια για την εθνική μας ομάδα, όχι μόνο γιατί πέτυχε έξι τέρματα, αλλά και διότι, από ένα σημείο κι έπειτα, εξουδετέρωσε την Μπλάνκα Χιλ, το μεγάλο αστέρι της ισπανικής ομάδας.

Τα γκολ της Ελλάδος σημείωσαν οι Μωραϊτίδου 6, Ρουμπέση 3, Αβραμίδου, Οικονομοπούλου, Ιωσηφίδου, Γερόλυμου. Αγωνίστηκαν ακόμα οι Μυλωνάκη (τερματοφύλακας), Κουτέλη, Λιόση, Κοζομπόλη, Αντωνάκου, Λαρά.

Για την Ισπανία ευστόχησαν οι Χιλ 4, Κρ. Λόπεθ 2, Αν. Πάρδο 2, Λ. Λόπεθ, Γκαρθία, Πένα. Αγωνίστηκαν ακόμα οι Ντελ Σότο (τερματοφύλακας), Εσκριμπάνο, Χάγκεν, Κρ. Πάρδο, Παρέχα.

Σήμερα η Ελλάς θα παίξει με τη Ρωσία, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο, αύριο με την Γερμανία, το Σάββατο με την Ουγγαρία και την Κυριακή με την Ολλανδία.

Σε άλλο αγώνα η Ολλανδία εκμεταλλεύθηκε τις πολλές απουσίες της Ουγγαρίας και τη νίκησε με 12-9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή