Επέστρεψε με γεμάτο μπλοκ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τάκης Λεμονής γύρισε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (όπου είχε μεταβεί το περασμένο Σάββατο)  στην Ελλάδα και δρομολογεί τις εξελίξεις στα θέματα των μεταγραφών του Ολυμπιακού. Είναι αξιοσημείωτο πως με δηλώσεις του στην «Κ», κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπογράμμισε πως είναι υψηλοί οι στόχοι των πρωταθλητών στο μεταγραφικό παζάρι: «Αυτό που είπαμε είναι ότι θέλουμε να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της προετοιμασίας. Αλλά παράλληλα, το καταλαβαίνετε, ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί και σε ένα επίπεδο όπου είναι αρκετά δύσκολο το θέμα των διαπραγματεύσεων».

– Είστε αισιόδοξος;

– «Ναι, βέβαια».

Κατά το διάστημα της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Ελληνας τεχνικός παρακολούθησε τον Νέρι Καστίγιο να παίζει με την Εθνική ομάδα του Μεξικού στον αγώνα με αντίπαλο τις Ονδούρες για το Γκόλντεν Καπ. Και έσταζε… μέλι για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι θεατές: «Εχουν ένα καταπληκτικό κοινό. Ηταν πάρα πολλές χιλιάδες κόσμος στο γήπεδο. Στον Καστίγιο δείχνουν με κάθε τρόπο της αγάπη τους. Αυτό ήταν κάτι πολύ όμορφο. Παράλληλα, είναι σημαντικό και για τον Ολυμπιακό αυτό που γίνεται».

Καστίγιο και Μεξικό

Σχετικά με την παρουσία του Καστίγιο στην Εθνική ομάδα του Μεξικού πρόσθεσε: «Είχαν ένα διάστημα με πολύ σκληρές προπονήσεις. Σίγουρα, είναι πολλά τα ταξίδια που έχουν. Είναι και κουραστικά. Αλλά αν βλέπατε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, θα καταλαβαίνατε ότι είναι πραγματικά μία γιορτή. Ηταν απίθανη η ατμόσφαιρα στο ματς που  είδα. Αυτές είναι ωραίες εμπειρίες για κάθε ποδοσφαιριστή».

Βεβαίως, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Καστίγιο στο Γκόλντεν Καπ αλλά και στο Κόπα Αμέρικα που ακολουθεί, προκύπτει ένα πρόβλημα: θα προλάβει να ξεκουραστεί εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου; Είπε σχετικώς ο Τάκης Λεμονής: «Σίγουρα, όχι όσο θα έπρεπε. Είναι ένα θέμα που το συζητήσαμε. Οταν επιστρέψει στην ομάδα, θα πρέπει να μπει σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα απ’ ό,τι οι υπόλοιποι παίκτες».

Εν συνεχεία, αρνήθηκε ότι είχε και μεταγραφικό σκοπό το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: «Γράφτηκαν πολλά πράγματα. Ο σκοπός ήταν ότι έπρεπε να τιμήσουμε με την παρουσία μας την εκδήλωση του συνδέσμου της Νέας Υόρκης. Εδώ καθόμαστε και βλέπουμε αδιάφορα ματς… Μας αρέσει το ποδόσφαιρο. Το να βλέπεις κάποιες ομάδες που δεν μπορείς να τις παρακολουθείς συχνά, δεν είναι άσχημο».

– Αρα, δεν θα πάρει ο Ολυμπιακός παίκτη από το Μεξικό;

– «Τι προσπαθείτε να μου πείτε; Για την εκδήλωση μιλάμε. Αυτά είναι άλλα πράγματα…».

Ο τεχνικός των πρωταθλητών έμεινε εντυπωσιασμένος από τον σύνδεσμο των «ερυθρολεύκων» στη Νέα Υόρκη. Είπε χαρακτηριστικά σχετικά με τις επαφές του με τους ομογενείς: «Για εμάς είναι καλό και πολύ σημαντικό να έχουμε και να διατηρούμε δεσμούς με την ομογένεια. Ο σύνδεσμος της Νέας Υόρκης είναι καταπληκτικός. Κάθε χρόνο η ομάδα στέλνει εκπροσώπους στις εκδηλώσεις που κάνει».

Ο Ελληνας προπονητής γνωρίζει το πάγιο αίτημα των ομογενών να δουν από κοντά τον Ολυμπιακό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: «Είναι ένα θέμα που απασχολεί τον Ολυμπιακό, όχι μόνο για την Αμερική, αλλά και για άλλες χώρες. Θέλουμε να έχουμε επαφές με τους ομογενείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή