Πιο κοντά στον τίτλο του ΝΒΑ βρίσκονται οι Σαν Αντόνιο Σπερς

Πιο κοντά στον τίτλο του ΝΒΑ βρίσκονται οι Σαν Αντόνιο Σπερς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA για τέταρτη φορά στην ιστορία τους βρίσκονται οι Σαν Αντόνιο Σπερς μετά και τη νέα νίκη τους επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 75-72.

Τα «σπιρούνια» με τη νίκη τους αυτή έκαναν το 3-0 και πλέον μόνο με θαύμα θα στερηθούν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, καθώς καμία ομάδα δεν έχει επιστρέψει έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν τα ηνία του αγώνα από το τρίτο δωδεκάλεπτο και μετά, όπου και απέκτησαν μια διαφορά της τάξεως των 10 πόντων (67-57). Ομως, οι Πάβλοβιτς και Λεμπρόν Τζέιμς με συνεχόμενους πόντους έφεραν το παιχνίδι στο 73-72 μόλις 6΄΄ πριν από το τέλος.

Εκεί, «μίλησε» ο κακός μέχρι εκείνο το σημείο Μανού Τζινόμπιλι, ο οποίος με δύο βολές διαμόρφωσε το 75-72. Οι «Καβς» είχαν μια τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσουν στα δευτερόλεπτα που απέμεναν, ωστόσο το τρίποντο του Λεμπρόν Τζέιμς δεν βρήκε στόχο.

Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Τζέιμς προσπαθούσε, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος (25 πόντους με 9/18 δίποντα και 0/5 τρίποντα), ενώ οι Γκίμπσον και Ιλγκάουσκας (ειδικά ο πρώτος) κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Οσον αφορά τους θριαμβευτές φιλοξενούμενους, οι Πάρκερ και Ντάνκαν προσέφεραν για μία ακόμη φορά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, ενώ ο τρίτος της παρέας, Μανού Τζινόμπιλι, πέτυχε μόλις τρεις πόντους αλλά και τους τρεις στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα από τη γραμμή των βολών. Πάντως, μπορεί ο Τζινόμπιλι να μην ήταν σε καλή μέρα, αλλά το «κενό» του κάλυψαν οι Μπόουεν και Μπάρι. Ο πρώτος με 13 πόντους και ο δεύτερος με τρία καθοριστικά τρίποντα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων σε καθοριστικά σημεία.

Πλέον, ο τέταρτος αγώνας της σειράς διεξάγεται ξανά στο Κλίβελαντ, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Εκεί, οι Καβαλίερς θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν την πρώτη τους νίκη στους τελικούς, ενώ οι Σπερς από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν η όγδοη ομάδα που κατακτά τον τίτλο με «σκούπα» (4-0). Επίσης, αν τελικά τα «σπιρούνια» φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος θα μπουν στο κλαμπ των ομάδων που έχουν τέσσερις ή περισσότερους τίτλους μαζί με τους Λος Αντζελες Λέικερς, Μπόστον Σέλτικς και Σικάγο Μπουλς.

Καβαλιερς: Τζέιμς 25, Γκούντεν 13, Πάβλοβιτς 13, Ιλγκάουσκας 12, Γκίμπσον 2, Τζόουνς 3, Βαρεζάο 4, Σνόου, Μάρσαλ.

Σπερς: Πάρκερ 17, Ντάνκαν 14, Μπόουεν 13, Φίνλεϊ 7, Ομπέρτο 6, Μπάρι 9, Τζινόμπιλι 3, Χόρι 3, Βον 2, Ελσον 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή