Πισω απο τις Καμερες

5' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος δεν ξεχνάει

Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κόκκαλης δεν… εγκαταλείπει τους συνεργάτες του. Και το λένε αυτό με αφορμή τις μεγάλες αλλαγές που θα ανακοινώσει σήμερα ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Είναι βέβαιο ότι οι αρμοδιότητες του Γιώργου Λούβαρη θα περάσουν στον Πέτρο Κόκκαλη. Ομως, πρόθεση του κ. Κόκκαλη είναι η παραμονή του επί σειρά ετών άμεσου συνεργάτη του στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ σε ρόλο συμβουλευτικό… Ν. Ν. Γ.

Ας προβληματιστούμε

«Ο Ολυμπιακός δεν κατέθεσε ποτέ επίσημη πρόταση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του Ντούντου», αποκάλυψε στην «Κ» ο μάνατζέρ του, Χέντρικ Χόπενγουορθ. Πρόσθεσε δε, ότι απ’ τον Μάρτιο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε αποκτήσει τον νεαρό Βραζιλιάνο, Λούκας με χρήματα τα οποία ήταν μέσα στις δυνατότητες μιας ελληνικής ομάδας. «Δεν το έκανε ποτέ, ο Λούκας έπαιξε στη Βραζιλία και στη συνέχεια τον αγόρασε η Λίβερπουλ…», κατέληξε ο Γερμανός μάνατζερ… Αν μη τι άλλο, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού. Ν. Ν. Γ.

Τι περιμένουν;

Στις 15 Ιουνίου θα είχαν ετοιμαστεί οι προτάσεις από την αρμόδια επιτροπή για τη βελτίωση της λειτουργίας της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, μόνο, που το ημερολόγιο δείχνει 14 και δεν έχει συγκροτηθεί ούτε η επιτροπή. Τσάμπα συνεδρίασε δύο φορές η Ολομέλεια της ΕΟΕ; Πολύ κακό για το τίποτα… Σπυρ. Σπαν.

Θα μας τρελάνουν

Φαντάζεστε πρωταθλητή Ευρώπης έναν Νεοζηλανδό ή έναν Βραζιλιάνο ή έναν Νοτιοαφρικανό ή ένα Κινέζο; Αν όχι, κακώς κάνετε. Διότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των σκαφών Φινν, μπορεί να συμβεί. Σε αντίθεση με τις άλλες ιστιοπλοϊκές κλάσεις, στις οποίες, όταν ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι «ανοικτό» (δηλαδή με συμμετοχές κι εκτός Ευρώπης), υπάρχουν δύο κατατάξεις (μία η γενική και μία η ευρωπαϊκή), στων Φινν βγαίνει μόνο η γενική. Και μπορεί στο πρωτάθλημα Ευρώπης να μην πάρει μετάλλιο… Ευρωπαίος. Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν οι άνθρωποι της κλάσης. Ν. Α. Κων.

Στο τέλος η είδηση

«Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου, τίμησε με την παρουσία του το Προολυμπιακό Τουρνουά Σόφτμπολ στην Ιταλία. Μαζί με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σόφτμπολ, Ντον Πόρτερ και τον αντιπρόεδρο Αντριου Λέχνερ είδαν τον αγώνα της Ελλάδας με την Τσεχία». Ετσι άρχιζε το κείμενο είδησης που υπήρχε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ακολούθησαν περισσότερες από 284 λέξεις για δύο παιχνίδια της… Ιταλίας, με ανάλυση και περιγραφή αυτών κι έπειτα μάθαμε το αποτέλεσμα του αγώνα της Ελλάδος, που ήταν και νικηφόρος. Λυπηθείτε μας, παιδιά… Ν. Α. Κων.

«Μπεκμάνια»

Η λέξη «showtime» δεν έγινε τυχαία ταινία στις ΗΠΑ. Τα πάντα, χρόνια τώρα, περιστρέφονται γύρω της. Αλλωστε οι Αμερικανοί είναι οι πρώτοι διδάξαντες στο θέμα. Και το λέμε αυτό με αφορμή την «Μπεκμάνια» που υπάρχει, τελευταία, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Χθες τα ξημερώματα όποιος βρισκόταν στο γήπεδο των Λος Αντζελες Ντόζερς, της θρυλικής ομάδας μπέιζμπολ της πόλης, θα έβλεπε τη Βικτόρια Μπέκαμ να γίνεται η πίτσερ (αυτός που ρίχνει την μπάλα) και να προσπαθεί, με αρκετή νευρικότητα, να ρίξει την πρώτη μπαλιά του αγώνα. Αυτό ήταν το πρώτο από τα έξι σόου, διάρκειας 30 λεπτών το καθένα, που θα δώσει το ζεύγος Μπέκαμ στην «πόλη των αγγέλων» για λογαριασμό του NBC. Εν ολίγοις πριν ακόμη ο Ντέιβιντ ενσωματωθεί στους παραπαίοντες Γκάλαξι πλουτίζει… Δ. Λουκ.

Μεγάλος στόχος

Η επανεμφάνιση της εθνικής ομάδας μπροστά στο ελληνικό, φίλαθλο κοινό, ύστερα από τη «χρυσή» επιτυχία στο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» του 2005 και την ασημένια στο Παγκόσμιο του 2006, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, εν όψει του αγώνα που θα δώσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Μεικτή Ευρώπης, στις 30 του μηνός, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ηδη, έχουν γίνει 700 κρατήσεις εισιτηρίων μέσω του Διαδικτύου και ο στόχος της FIBA Europe και της ΕΟΚ, είναι η προσέλευση 10.000 θεατών στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στόχος που είναι εφικτός, αν αναλογισθεί κάθε φίλος του καλού θεάματος ότι θα παρακολουθήσει την «αφρόκρεμα» του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γ. Β.

Σαν τον ψεύτη βοσκό

Εχουμε χάσει τον μπούσουλα στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού. Με το γνωστό γαϊτανάκι ειδήσεων, όπου ο ένας πατάει στον άλλο για να επιβεβαιωθεί και η «είδηση» κύκλους κάνει, έχουμε φτάσει να θεωρούμε υποψήφιους στόχους των «πρασίνων» τη… μισή Πορτογαλία. Ο,τι κινείται και πετά στη Λισσαβώνα, το Πόρτο και τα πέριξ, λανσάρεται με εξαιρετική ευκολία ως στόχος του Παναθηναϊκού, σε σημείο που αν ακούς κάθε μέρα από ένα καινούργιο όνομα και να μη δίνεις πια σημασία. Η ιστορία πάει να εξελιχθεί σαν αυτή του βοσκού και του λύκου. Θα έλθει η μέρα, που, όντως, ο Παναθηναϊκός θα πάει να πάρει παίκτη από την Πορτογαλία, θα το ακούμε και δεν θα το πιστεύουμε. Χρ. Κ.

Εχουν καιρό μπροστά…

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των «470» έπαιζε καθοριστικό ρόλο για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας των ανδρών και, έτσι, οι νεαροί Βασιλάς – Μιτάκης ήταν απαρηγόρητοι που δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στον «χρυσό» στόλο. Δεν πειράζει τα παιδιά είναι νέα και ταλαντούχα, οπότε το μέλλον τούς ανήκει. Εξάλλου, κάθε πράγμα στον καιρό του… Σπυρ. Σπαν.

Πικάντικο δέλεαρ

Πόρνες κατηγορείται ότι έστελνε σε διαιτητές ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, για να εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα του. Οι δικαστικές αρχές της Πορτογαλίας άνοιξαν εκ νέου τον σχετικό φάκελο για ένα παιχνίδι Πόρτο – Αμαδόρα του 2004, κατηγορώντας τόσο τον ντα Κόστα όσο και τους διαιτητές εκείνου του αγώνα, ύστερα από νέα στοιχεία που προέκυψαν από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών αλλά και από το βιβλίο της πρώην συζύγου του ντα Κόστα, το οποίο ασχολείται εξ ολοκλήρου με το σκάνδαλο αυτό. Του τη φύλαγε δηλαδή του προέδρου η πρώην… Γ. Γ.

Ο αρχηγός στα κόκκινα

Ακούστηκε ότι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει κάνει, ήδη, μια μεταγραφή. Τουλάχιστον την έχει «κλείσει» και στον Πειραιά είναι σίγουροι ότι θα πραγματοποιηθεί. Για ποιον παίκτη, πρόκειται; Είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης της εθνικής ομάδας και φυσικά ο αρχηγός της. Χρειάζεται το όνομά του; Μιχάλης Κακιούζης! Γ. Β.

Παρεούλες στο ταπί

Ο Παπαλουκάς είχε παρέα στη Μόσχα, τον Φώτση και τον Παπαδόπουλο που παίζουν στην Ντιναμό. Δεν είχε, όμως, παρέα στην ΤΣΣΚΑ από τότε που έφυγε ο Δήμος Ντικούδης, το 2005. Η ΤΣΣΚΑ θα έχει από την επόμενη περίοδο, τον Νίκο Ζήση. Θα μείνει, όμως, ο «Τέο» στην ΤΣΣΚΑ για να κάνει παρέα με τον Νίκο; Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή