Τριετές συμβόλαιο Ζήση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τριετές συμβόλαιο Ζήση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Ζήσης. Ο 24χρονος Ελληνας γκαρντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα και προορίζεται για αντικαταστάτης του Τζέι Αρ Χόλντεν.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποκτήσαμε τον Νίκο Ζήση, τον οποίο διεκδικούσαν αρκετές ακόμη ομάδες εκτός από μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των φιναλίστ της Ευρωλίγκας, Αντρέι Βατούτιν, και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ζήσης μπορεί σύντομα να γίνει ένας αστέρας του ευρωπαϊκού μπάσκετ». Αγνωστο, πάντως, παραμένει αν ο Νίκος Ζήσης θα έχει ως συμπαίκτη του τον Θοδωρή Παπαλουκά στη Μόσχα, καθώς ο Παπαλουκάς σκέφτεται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει τη ρωσική πρωτεύουσα για το NBA. Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και σε χθεσινές του δηλώσεις, τονίζοντας ότι παρότι είναι πολύ χαρούμενος στην ΤΣΣΚΑ, η εμπειρία του NBA φαντάζει δελεαστική. Πάντως, ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής στην Ευρώπη για το 2006 δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόκτηση του Ζήση, καθώς όπως δήλωσε θα έχει καλή παρέα αν παραμείνει στη Ρωσία.

Οσο για τον Ζήση, ο Ελληνας γκαρντ με τη μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ συνεχίζει μία σπουδαία πορεία. Το 2005 πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ στην Μπενετόν και ακολούθως στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα. Τον Ιούνιο του 2006 στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας με την Μπενετόν ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν δεύτερος στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Τέλος, το 2007 κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας, αλλά το σκάνδαλο Λόρμπεκ ανάγκασε την Μπενετόν να πουλήσει σχεδόν όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή