Τι γραφει ο ξενος Τυπος

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE SUΝ

Ο Ρούνι και η Αρσεναλ

Ο Γουέιν Ρούνι κατέκτησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του, τερματίζοντας μάλιστα και πρώτος σκόρερ της ομάδας του στα 21 του χρόνια. Ο ίδιος αναφέρει συγκεκριμένα αρκετά παιχνίδια που αποτέλεσαν κλειδιά για την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερσιπ, όπως οι δύο συνεχόμενες νίκες με τη Φούλαμ και τη Λίβερπουλ στις αρχές της άνοιξης με γκολ στα τελευταία λεπτά. Ομως κατά τον Ρούνι αυτό που έσπρωξε την ομάδα του προς τη δόξα ήταν η εντός έδρας ήττα από την Αρσεναλ στις 17 Σεπτεμβρίου. «Μετά από αυτό το παιχνίδι αρχίσαμε μια εντυπωσιακή σειρά από νίκες. Οταν χάσαμε όλοι έλεγαν ότι θα καταρρεύσουμε. Κι όμως εμείς συνεχίσαμε και νικούσαμε διαρκώς στο πρωτάθλημα ώς τον Δεκέμβριο», είπε ο διεθνής επιθετικός. Η ήττα αυτή ήρθε άλλωστε αρκετά νωρίς στη σεζόν ώστε να μη χάσει η ομάδα τις ελπίδες της, ενώ χαλύβδωσε τη θέλησή της για νίκες.

L’ ΕQUΙΡΕ

Κόμπλεξ Φέντερερ;

Η ανωτερότητα του Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός ήταν μεγάλη, τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και σε σκέψη. Στην αρχή του τελικού με τον Φέντερερ, ο Ναδάλ έδειξε ορισμένες αδυναμίες, κυρίως λόγω έντασης, όμως όταν παίζει με την πλάτη στον τοίχο είναι ακόμη καλύτερος. Δεν χαλαρώνει ούτε στιγμή. Κι αν ο Φέντερερ έχει πιο πλήρες παιχνίδι, είναι λιγότερο υπομονετικός και κάνει πολλά λάθη διότι είναι υποχρεωμένος να συντομεύει τους πόντους. Θα μπορούσε άραγε κανείς να μιλήσει και για κόμπλεξ του Φέντερερ έναντι του Ναδάλ; Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει απέναντι στον Ισπανό σε άλλες επιφάνειες.

ΑS

«Ελ Κλάσικο» στο μπάσκετ

Η Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα, λοιπόν, είναι το ζευγάρι του τελικού του πρωταθλήματος μπάσκετ. Και οι δύο έχουν ήδη κατακτήσει ένα τρόπαιο φέτος, η Ρεάλ το ULEB Cup και η Μπαρτσελόνα το Κύπελλο Ισπανίας. Τώρα και οι δύο θα πολεμήσουν για τον τίτλο της ACB, έχοντας και άλλο ένα, ίσως πιο σημαντικό πράγμα κοινό: Οτι και οι δύο έχουν βασιστεί σε Ισπανούς καλαθοσφαιριστές. Ο Ναβάρο στην Μπαρτσελόνα δεν είναι ποτέ του μόνος. Στο πλάι του έχει τους Τρίας, Βάθκεθ, Γριμάου και Ντε λα Φουέντε, στους οποίους ο κ. Ιβάνοβιτς στηρίζεται σε όλα τα παιχνίδια. Στη Ρεάλ η πρωτοκαθεδρία των Ρέγιες, Ραούλ Λόπεθ και Μουμπρού είναι αδιαμφισβήτητη. Θα δούμε, λοιπόν, έναν πολύ ισπανικό τελικό, όπου ίσως η Ρεάλ πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή