Νίκη ελπίδας επί της Ρωσίας στο πόλο

Νίκη ελπίδας επί της Ρωσίας στο πόλο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη νίκη (κυρίως νίκη ελπίδας για το μέλλον) σημείωσε, μέσα στην πόλη Κίρισι της Ρωσίας, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στον δεύτερο αγώνα της για τους προκριματικούς της παγκόσμιας Λίγκας. Επεβλήθη της Ρωσίας με 10-9 (2-2, 3-4, 4-1, 1-2). Τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη αρχίζουν σιγά σιγά και δείχνουν τις δυνατότητές τους, αφού επικράτησαν της τριταθλήτριας κόσμου, που εθεωρείτο φαβορί του ομίλου.

Σημαντικό ρόλο στη νίκη έπαιξε η τερματοφύλακας, Ανθή Μυλωνάκη, την οποία βοήθησαν, όπως μας είπε ο προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης, οι συμπαίκτριές της.

«Παίξαμε άριστα. Είχαμε τη διαιτησία εναντίον μας. Κάποια στιγμή προηγηθήκαμε 9-6. Οι διαιτητές στην τελευταία περίοδο έδωσαν επτά αποβολές εις βάρος και μόνο δύο υπέρ μας, ενώ μας αδίκησαν και σε άλλες περιπτώσεις. Παίξαμε καλή άμυνα. Προσπαθούμε να κάνουμε νέο ξεκίνημα», τόνισε ο κ. Ιωσηφίδης, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, όπως και ο εκ των συνεργατών του, Τάκης Μίχαλος.

Την ώρα που μιλούσαμε, ξένοι παράγοντες του έδιναν συγχαρητήρια. Μετά τη νίκη αυτή, η Ελλάς βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στην τελική φάση, που θα γίνει στον Καναδά.

ΕΛΛΑΣ: Γερόλυμου 2, Λαρά 2, Μωραϊτίδου 2, Κοζομπόλη, Αβραμίδου, Ρουμπέση, Λιόση. Αγωνίστηκαν και οι Μυλωνάκη (τερματοφύλακας), Κουτέλη, Ιωσηφίδου, Οικονομοπούλου, Αντωνάκου.

ΡΩΣΙΑ: Παντιούλινα 3, Σεπέλινα 2, Σομπόλεβα 2, Σμούροβα, Κόνουχ. Επαιξαν και οι Βορόντσοβα (τερματοφύλακας), Ζουμπάτσεβα, Βιλεγκζάνινα, Γκλίζινα, Αλενίτσεβα, Φομίτσεβα, Ιβάνοβα, Γκέφλερ.

Σήμερα η Ελλάς θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, που χθες έχασε από την Ολλανδία με 3-11. Εύκολη νίκη σημείωσε και η Ισπανία επί της ελλιπούς Ουγγαρίας με 9-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή