Ηγέτης ο Ολυμπιακός

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να ποιός είναι ο Ολυμπιακός», φώναζαν οι οπαδοί του. Και είχαν δίκιο. Χθες ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, στη σειρά των τελικών της Α1 του πόλο, όπως ήταν στην κανονική περίοδο. Νίκησε, λοιπόν, τον Εθνικό με 11-9 (3-2, 4-1, 4-1, 0-5) και προηγείται με 2-1 νίκες. Αν επικρατήσει και αύριο, θα στεφθεί πρωταθλητής. Διαφορετικά, ο τίτλος θα κριθεί τη Δευτέρα.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε πολλή κριτική. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος και έφθασε να προηγείται με 11-4. Μετά χαλάρωσε. Προηγουμένως, όμως, οι παίκτες του έκαναν αυτό που είχε επισημάνει ο Γ. Αφρουδάκης, ό,τι δεν είχαν κάνει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Ηταν αποτελεσματικοί και στην επίθεση στον παίκτη παραπάνω και στην άμυνα στον λιγότερο. Μάλιστα, αν ο Σέφικ δεν έκανε σωρεία καλών επεμβάσεων, η διαφορά θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ενταση επικράτησε στις αρχές του δεύτερου οκτάλεπτου. Ο Χατζηθεοδώρου πανηγύρισε έξαλλα ένα γκολ που πέτυχε, φωνάζοντας προς τον Σέφικ, ο οποίος αντέδρασε. Επεσαν στο νερό οι αναπληρωματικοί του Εθνικού και απειλήθηκε σύρραξη που απετράπη. Η διαιτησία των κ. Σταυρόπουλου και Βασιλείου δεν ήταν κακή, αν και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού σημειώθηκε από πέναλτι, που δεν ήταν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης (Σταθόπουλος λόγω αποβολής του Δεληγιάννη μετά το 11-6), Σάντα 3, Ντόσκας 2, Χατζηθεοδώρου 2, Θεοδωρόπουλος, Γ. Αφρουδάκης 1, Σχίζας 1 (Κομάντινα 1, Νίκιτς 1, Νικ. Κόχειλας, Βράνιες, Δελακάς).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σέφικ, Μυλωνάκης 2, Μάζης, Χατζηκυριακάκης 1, Μπλάνης, Καλακώνας 1, Βλοντάκης 1 (Κοκκινάκης 2, Εμμανουηλίδης 1, Νόσεκ 1, Δήμου, Χρ. Αφρουδάκης).

– Η Χίος θα είναι η τρίτη εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωλίγκα. Χθες εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της έδρας, επεβλήθη της Βουλιαγμένης με 8-7 και με 2-1 νίκες κατέκτησε την 3η θέση. Η Βουλιαγμένη και ο Πανιώνιος θα πάρουν μέρος στο Τρόπαιο ΛΕΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή