Παραδοχή… καθίζησης από Ροναλντίνιο

Παραδοχή… καθίζησης από Ροναλντίνιο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι η κακή του φυσική κατάσταση τον υποχρέωσε να μην έχει τόσο καλή απόδοση φέτος προχώρησε χθες ο Ροναλντίνιο, λίγες μέρες πριν από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που αν χαθεί για την Μπαρτσελόνα θα σφραγίσει μια αποτυχημένη χρονιά και για τον ίδιο.

«Προσωπικά δεν ήμουν σε καλή κατάσταση φέτος. Πιστεύω ότι μπορώ να δουλέψω πολύ πιο σκληρά και θέλω είμαι στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη ομάδα στην αρχή της επόμενης περιόδου», τόνισε ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα της Βαρκελώνης.

Ο 27χρονος μέσος εξήγησε τους λόγους της αποχής του από το Κόπα Αμέρικα στο οποίο η Εθνική Βραζιλίας θα συμμετάσχει από τις 26 Ιουνίου: «Απέχω από τη διοργάνωση διότι επιθυμώ να είμαι σωματικά σε θέση να παίζω πιο άνετα. Θα είμαι όπως ήμουν και πριν», είπε.

Ο Ροναλντίνο είχε μια ασταθή χρονιά με μεγάλες εκλάμψεις, αλλά και περιόδους… εξαφάνισης στο γήπεδο, λόγω και της συμμετοχής του στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου επίσης ήταν μέτριος. Παρά ταύτα η απουσία του στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ το περασμένο Σάββατο λόγω τιμωρίας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και ίσως κόστισε στην ομάδα του τη νίκη που θα της χάριζε το πρωτάθλημα. Τώρα φαβορί για τον τίτλο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο συνδυασμός της αστάθειας, των τραυματισμών και της ατυχίας κόστισαν στην καταλανική ομάδα το προβάδισμα για τον τίτλο, το οποίο κρατούσε για το μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. «Είχαμε τις καλές και τις κακές μας στιγμές», είπε. Πάντως, δήλωσε αισιόδοξος ότι έστω και την τελευταία στιγμή τα πράγματα θα αλλάξουν και η Μπαρτσελόνα θα στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια. «Πιστεύω στα θαύματα», τόνισε χαμογελαστός ο Ροναλντίνιο.

Τόνωση από το ΝΒΑ

Ο γκαρντ των Λος Αντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ έκανε μια απροσδόκητη #επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα χθες για να δει μια από τις αγαπημένες του ομάδες να προπονούνται, καθώς τυγχάνει μέγας ποδοσφαιρόφιλος.

Ο Μπράιαντ, που έζησε επί οκτώ χρόνια στην Ιταλία, παρακολούθησε τις προσπάθειες των παικτών σιωπηλά και μετά έσπευσε να αγκαλιάσει τον Ροναλντίνιο με σκοπό να τονώσει το ηθικό όλων. «Ηρθα εδώ για να χαρώ την αγαπημένη μου ομάδα ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά τύχη να μπορείς να δεις την Μπαρτσελόνα να προπονείται», είπε μόλις τον άφησαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας να περάσει στο προπονητήριο.

Ο Μπράιαντ, που βρίσκεται σε διακοπές, υπογράμμισε ακόμη ότι ο Φρανκ Ράικαντ ήταν ο αγαπημένος του παίκτης από τον καιρό που έπαιζε στη Μίλαν, «ένας μέσος με πολλή ποιότητα»», όπως είπε ο αστέρας του ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή