«Στον Πειραιά θα κάνουμε το 3-1»

«Στον Πειραιά θα κάνουμε το 3-1»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ο Ολυμπιακός έχει πιστέψει ότι μπορεί να κοιτάξει… κατάματα τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσει τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» καλούνται να αντιπαραθέσουν τη δική τους πίστη, ότι ο αντίπαλός τους έχει βελτιωθεί αισθητά στους τελικούς των πλέι οφ, δεν είναι η ομάδα της «σφαλιάρας» των προηγούμενων ετών και παράλληλα θα πρέπει να νικήσει τη δική του κόπωση και τη μεγάλη «κοιλιά» που έχει στην απόδοσή του, σαράντα ημέρες μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο φάιναλ φορ της Αθήνας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης «λαχτάρησαν» περισσότερο από κάθε άλλη φορά και όπως είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το μεγαλύτερο σημείο της ανησυχίας του είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει σημαντικές διαφορές στο σκορ και στους 3 τελικούς με τον Ολυμπιακό, αλλά τις έχει δει και να εξανεμίζονται ισάριθμες φορές, γιατί ίσως οι παίκτες του είχαν την εκτίμηση μέχρι τώρα ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα αντιδρούσαν. Η διάρκεια της καλής απόδοσης του Παναθηναϊκού είναι ο σπουδαιότερος προβληματισμός του Σέρβου τεχνικού, καθώς εκτός των ολιγόλεπτων ξεσπασμάτων που έχουν οι «πράσινοι», δεν έχουν καταφέρει να εδραιώσουν την ποιοτική διαφορά τους, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, από τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει το «μέταλλο» του πρωταθλητή, έχει νιώσει την «καυτή ανάσα» του Ολυμπιακού, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει το τρεμπλ των φετινών τίτλων του, χωρίς να χρειασθεί η διεξαγωγή του πέμπτου τελικού. Ομως, ο Ομπράντοβιτς τόνισε στους παίκτες του και στη χθεσινή προπόνηση, ότι η εποχή του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα έχει τελειώσει και ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης, πέραν του σεβασμού που απορρέει, χρειάζεται και την ανάλογη προστασία στη «μάχη» του ελληνικού πρωταθλήματος.

«Μ’ αυτή τη νίκη πήραμε από μέσα τους όση… ζωή είχαν και τώρα πάμε στο ΣΕΦ για να κάνουμε το 3-1» είπε ο Μάικ Μπατίστ που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο, σημειώνοντας το 81-84 στην παράταση και διατράνωσε την πίστη του ότι δεν θα χρειασθεί πέμπτο αγώνας για την ανάδειξη του πρωταθλητή: «Η σειρά των τελικών δεν θα φτάσει στους πέντε αγώνες. Δεν υπάρχει «μπορεί» ή «ίσως», αλλά ότι πάμε στην έδρα του Ολυμπιακού για την τρίτη νίκη. Αυτή τη στιγμή οι αντίπαλοί μας σηκώνουν ένα απίστευτο φορτίο, γνωρίζοντας ότι πρέπει να κάνουν το δύο στα δύο για να κατακτήσουν τον τίτλο»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή