Οι σελίδες γυρίζουν, η ιστορία θα αλλάξει;

Οι σελίδες γυρίζουν, η ιστορία θα αλλάξει;

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΛΕΣ σελίδες… γυρίζουν αυτές τις ημέρες. Η Σούπερ Λίγκα άλλαξε πρόεδρο και με εισήγηση του Πέτρου Κόκκαλη, τη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ετσι ο διευθύνων σύμβουλος, πλέον, της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανταπέδωσε την περσινή αβρότητα του Τζίγγερ. Για να μην έχει και… υποχρέωση.

Ο ΝΕΟΣ πρόεδρος, με το… καλημέρα επιβεβαίωσε πως θα διεξάγονται πλέι οφ από τη δεύτερη έως την πέμπτη θέση για την κατάταξη στην έξοδο για Ευρώπη. Απόφαση που θα βάλει επιπλέον χρήματα στα ταμεία κάποιων ΠΑΕ, αλλά δεν θα προσφέρει τίποτα απολύτως στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Αν επιθυμούν πραγματικά κάτι τέτοιο, ας αποφασίσουν τη μείωση των ομάδων και ας δώσουν κίνητρα για τη συγχώνευση άλλων. Ολα τα άλλα είναι για τα… μάτια. Δουλειά να έχουμε.

ΜΙΑ άλλη σελίδα που γύρισε, είναι αυτή του Ολυμπιακού. Με τις ευλογίες του πατέρα, ανέλαβε ο υιός Πέτρος Κόκκαλης, με τον Γιώργο Λούβαρη με τον Σάββα Θεοδωρίδη να παραμένουν απλά μέλη. Πάντως, ο Σωκράτης το διευκρίνισε: «Πρόεδρος είμαι εγώ». Το οποίον σημαίνει ότι τις μεγάλες αποφάσεις θα τις παίρνει αυτός. Αλλά και έτσι να είναι, διαφαίνεται, πλέον, πως ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση.

Η ΜΕΓΑΛΗ αλλαγή, όμως, συντελείται στον ΠΑΟΚ. Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Ανθιμου και τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, πως θα βρεθεί λύση στα χρέη, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναλαμβάνει τα ηνία στη διοίκηση της ιστορικής ομάδος. Ο ενθουσιασμός μεγάλος. Οι οπαδοί του «Δικέφαλου» ελπίζουν πως τα «πέτρινα χρόνια» πέρασαν ανεπιστρεπτί και προσβλέπουν με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, όμως, δεν είναι όπως θέλουν να την παρουσιάσουν κάποιοι για να το εκμεταλλευτούν ο καθένας για τον εαυτό του. Διότι δεν αρκεί η χαρισματική ρύθμιση των χρεών, αφού ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να υπαχθεί σε κανένα άρθρο 44 και να του παραγραφούν όλες οι οφειλές. Θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κάθε χρόνο ένα μεγάλο ποσό για την εξόφλησή τους στο Δημόσιο και προς τρίτους. Και, συγχρόνως, θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα που θα καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις και θα δώσουν την ευχέρεια στη διοίκηση να κάνει μεταγραφές.

ΟΣΟ κι αν η Πολιτεία θελήσει να βοηθήσει, είτε με κάποιο άλλο δάνειο, είτε με κρατικές επιχορηγήσεις μέσω διαφήμισης, δεν μπορεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης να προχωρήσει αν δεν βρεθούν επενδυτές. Οι οποίοι θα του εμπιστευθούν τη διαχείριση των χρημάτων τους «εν λευκώ». Οπως περίπου συνέβη με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

ΜΟΝΟ έτσι και με την πώληση πολλών εισιτηρίων διαρκείας και με μία Τούμπα γεμάτη σε όλα τα παιχνίδια, μπορεί σε βάθος χρόνου ο ΠΑΟΚ να γίνει ανταγωνιστικός των τριών του κέντρου και να ανακτήσει τα πρωτεία από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΑΟΚ και η επιστροφή του στο «κλαμπ των μεγάλων» θα βοηθήσει και την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Ισως αυτό να είναι και το μόνο… ελαφρυντικό για την Πολιτεία, που εδώ και χρόνια -τώρα με τον κ. Ορφανό, παλαιοτέρα με τον κ. Βενιζέλο- προσπαθεί με ευεργετικές νομοθετικές ρυθμίσεις να γιατρεύει τις πληγές του «Δικεφάλου», που του προκαλούν οι… λαθροκυνηγοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή