Πρωταθλητές και αήττητοι στο ΝΒΑ οι Σπερς

Πρωταθλητές και αήττητοι στο ΝΒΑ οι Σπερς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς επιβλήθηκαν των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 83-82 και κατέκτησαν τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας τους και τρίτο τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα «σπιρούνια» με τη νίκη τους αυτή «σκούπισαν» την ομάδα του Μάικ Μπράουν και έβαλαν το όνομά τους δίπλα σε ομάδες θρύλους του NBA όπως οι Μπουλς, οι Λέικερς και οι Σέλτικς.

Οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς είχαν τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα, αλλά οι «Καβς» με ένα σερί στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου κατάφεραν να μειώσουν στους τρεις πόντους. Εκεί, οι Σπερς με σωστές επιθετικές επιλογές δεν έχασαν τα ηνία του παιχνιδιού. Κράτησαν τη διαφορά πάνω από τους τρεις πόντους, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τρίποντο του Τζόουνς στην εκπνοή.

ΜVΡ ο Πάρκερ

Για τους νικητές ο Τόνι Πάρκερ πέτυχε 24 πόντους και ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης στη σειρά των τελικών. Μια διάκριση που για πρώτη φορά κατακτά Ευρωπαίος παίκτης. Οσον αφορά τον Τιμ Ντάνκαν, ο οποίος είχε ψηφιστεί MVP των τελικών στα τρία προηγούμενα πρωταθλήματα των Σπερς (1999, 2003, 2005) έμεινε στους 12 πόντους, αλλά και με 15 ριμπάουντ. Στον αντίποδα, ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε μεν 24 πόντους, αλλά με μόλις 10/30 σουτ και 6 λάθη. Αμέσως μετά τον αγώνα ο Πάρκερ συγκινημένος από την προσωπική του επιτυχία δήλωσε: «Εχω μείνει άφωνος. Ενα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα. Είμαι πολύ συγκινημένος». Οσο για το αν με αυτή την επιτυχία ξεπεράσει τον Ζινεντίν Ζιντάν σε δημοσιότητα στη χώρα του πρόσθεσε: «Ο Ζιντάν θα είναι πάντα ο άνθρωπος της Γαλλίας, γιατί το ποδόσφαιρο είναι πιο δημοφιλές άθλημα. Ωστόσο, ελπίζω ο γαλλικός λαός να έχει συνειδητοποιήσει τι έχω πετύχει».

ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ: Τζέιμς 24, Γκούντεν 11, Γκίμπσον 10, Τζόουνς 9, Ιλγκάουσκας 8, Βαρεζάο 8, Μάρσαλ 5, Σνόου 4, Πάβλοβιτς 3, Μπράουν.

ΣΠΕΡΣ: Τζινόμπιλι 27, Πάρκερ 24, Ντάνκαν 12, Ομπέρτο 7, Φίνλεϊ 4, Ελσον 4, Βον 2, Μπόουεν 2, Χόρι 1, Μπάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή