Η ώρα του πρωταθλητή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ο νικητής είναι ο… Αύριο το απόγευμα, στο Ολυμπιακό στάδιο, δεν θα απονεμηθούν τα «Οσκαρ» της φετινής περιόδου μπάσκετ, αλλά η ανάδειξη του πρωταθλητή από τον νικητή του πέμπτου και τελευταίου τελικού των πλέι οφ, Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού προκαλεί τη μεγαλύτερη «ανατριχίλα» των 9 τελευταίων χρόνων του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α1. Ο Ολυμπιακός νίκησε 78-68 τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό που έγινε, προχθές, στο ΣΕΦ και όπως είχε συμβεί το 1998, θα χρειασθεί το πέμπτο και τελικό παιχνίδι, για να δούμε αν ο τίτλος του πρωταθλητή θα «βαφτεί» στα «πράσινα» ή στα «κόκκινα». Φυσικά, κάθε ουδέτερος φίλος του μπάσκετ που έχει παρακολουθήσει συναρπαστικά παιχνίδια στους 4 προηγούμενους τελικούς, τον ενδιαφέρει να μη «βαφτεί στο αίμα» ο τίτλος, ο πέμπτος τελικός να ολοκληρωθεί φυσιολογικά και να μην υπάρξει επανάληψη των θανατηφόρων επεισοδίων της λεωφόρου Λαυρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αποφάσισε να κάνει κλήρωση για τους τρεις διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στον πέμπτο τελικό, μια ώρα πριν από το τζάμπολ και μεταξύ έξι διαιτητών, των οποίων τα ονόματα θα ανακοινωθούν σήμερα και θα βρίσκονται αύριο το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ. Στα μέτρα ασφαλείας, η Αστυνομία «ψαλίδισε» δραστικά τα εισιτήρια που θα μπορούσαν να πάρουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για να μπορεί να ελέγχει τη δημιουργία κάθε πιθανού «παρατράγουδου», ενώ πλέον το πάθος «ξεχειλίζει» και από τις δύο πλευρές για την κατάκτηση του τίτλου.

«Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ και είμαστε ικανοί να το πάρουμε. Παρακαλούμε τον κόσμο να προστατέψει την ομάδα, να προσέχει τη συμπεριφορά του και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μας ενισχύει. Δεν είναι πόλεμος, αλλά ένα παιχνίδι μπάσκετ» είπε ο Μανόλης Παπαμακάριος και μαζί του συμφώνησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Φτάσαμε στον πέμπτο τελικό και τα πολλά λόγια περιττεύουν. Θα παίξουμε στην έδρα μας για να υπερασπιστούμε τον τίτλο του πρωταθλητή και να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι καλός «οικοδεσπότης» και ζητάμε από τον κόσμο να μας αφήσει να παίξουμε μπάσκετ».

Στο περιθώριο της χθεσινής σύσκεψης, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάσης Γιαννακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα και το ξέρω καλά. Είμαι βέβαιος πως θα είμαστε πρωταθλητές και ένας ακόμη τίτλος, ο τρίτος στη διάρκεια της σεζόν, θα είναι πράσινος» σχολίασε ο κ. Γιαννακόπουλος, ενώ ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Σταύρος Ελληνιάδης υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια και είναι ευκαιρία να επιστρέψει στους τίτλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή